Takmičenje u Sofiji
36

Loši rezultati bh. džudista na Evropskom prvenstvu: Petero takmičara, samo jedna pobjeda

E. B.
Larisa Cerić čestita Urški Torokar na pobjedi (Foto: Screenshot)
Larisa Cerić čestita Urški Torokar na pobjedi (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački džudisti su ostvarili loše rezultate na nedavno završenom Evropskom prvenstvu koje je odigrano u bugarskoj Sofiji.

Boje naše selekcije u jednom od najtrofejnijih bh. sportova branilo je petero takmičara, a ukupno su ostvarili samo jednu pobjedu.

Jedinu pobjedu je ostvarila Anđela Samardžić koja je u kategoriji do 57 kilograma u prvom kolu pobijedila Njemicu Noru Bannenberg, a potom je u narednom kolu izgubila od Sarah Leonie Cysique koja je na kraju osvojila srebrenu medalju.

Najveća uzdanica bh. tima Larisa Cerić je ispala u prvom kolu u kategoriji preko 78 kg od Slovenke Urške Torokar koja je ispala već u narednom kolu, a potom i u repasažu u polufinalu u borbi za bronzu.

Toni Miletić je u kategoriji do 90 kg bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je izgubio od Grka Theodorosa Tselidisa koji je na kraju osvojio bronzanu medalju.

Aleksandra Samardžić je u kategoriji do 70 kg poražena u prvom kolu od španske takmičarke Ai Tsunode Roustant koja je ispala odmah u narednom kolu.

Božidar Vučurević je u kategoriji do 81 kg izgubio od Čeha Adama Kopeckog u prvom kolu. Čeh je prošao još samo jedno kolo na turniru.