Predlaže trilogiju
2

Legendarni George Foreman tvrdi: Wilder može Furyja pobijediti lakoćom

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji svjetski bokserski prvak George Foreman smatra kako će WBC-ov pojas opet biti oko struka Deontaya Wildera, nakon što je u februaru poražen u borbi za tiulu od Tysona Furyja.

"Ugodno sam razgovarao s Wilderom. Pričali smo jer sam i ja bio u poziciji u kojoj sam neočekivano izgubio u borbi za naslov. Znam kroz šta prolazi i on će morati živjeti s tim porazom od Furyja. Međutim, ja mu mogu pokazati kako s tim živjeti, ali i da se vrati još bolji. Puno smo pričali o tome i vjerujem da ga Wilder može pobijediti i to lakoćom. Dajte mu priliku i pokazat će vam", rekao je Foreman u razgovoru za The Sun.

Legendarni bokser posebno podvlači Wilderovu kvalitetu udarca.

"Dobar je, ali još nije blizu borcima poput Joea Lewisa, Joea Fraziera i Mikea Tysona. Još nije blizu jednog takvog priznanja. Po mom mišljenju potrebna mu je jedna onakva borba kakvu je Mike Tyson imao protiv Trevora Berbicka. Čovječe, kad sam vidio taj meč pomislio sam sebi: 'Ovaj lik je noćna mora'", dodao je Foreman.

Podsjetimo, Fury i Wilder su 18. jula trebali imati završni treći čin trilogije, ali je taj dvoboj, kao i sva sportska takmičenja u svijetu, odgođen i proslijeđen na čekanje.