Od 22. do 27. oktobra
218

Ilidžanci spremni za Svjetsko prvenstvo u kickboxu, nadaju se medaljama

K. H.
Takmičari Kick Boxing Akademije "Ilidža" Edin Sinanović, prvak Balkana i bronzani sa EP za juniore u Španiji 2015. godine, i Elmir Mehić, juniorski prvak Evrope 2009. godine, pripremaju se za nove mečeve koji ih očekuju do kraja 2019.

Prvi čovjek kluba Nermin Bašović rekao je da se klub nada jednoj od medalja na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

"Nakon priprema u matičnom klubu na Ilidži, Sinanović i Mehić boravili su na desetodnevnim pripremama sa reprezentacijom BiH u Sarajevu, koja se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore, koje će se održati u Zetri od 22. do 27. oktobra. Naši takmičari su spremni za SP i nadamo se jednoj od medalja", rekao je Bašović.

Nakon toga, on je rekao da Sinanović i Mehić nisu jedini takmičari koji će imati meč.

"Naravno, to nisu jedini mečevi koje će naši takmičari imati. Oni će narednih mjeseci učestvovati na međunarodnim turnirima u Litvaniji i Njemačkoj. Krunu dosadašnje karijere Sinanović bi mogao imati 2020. godine. Naime, njegovi odlični mečevi doprinijeli su pozivu iz daleke Kine. U toku su pregovori oko njegovog nastupa na jednom prestižnom takmičenju, na kojem će se okupiti najbolji profesionalci iz cijelog svijeta. Učešće na ovakvim takmičenjima u Kini je san svakog takmičara u borilačkim sportovima", kaže Bašović, koji već dugi niz godina s dosta uspjeha vodi Kickboxing akademiju "Ilidža".