Brojne reakcije
1.3k

Hrvački savez Srbije predstavio maskotu za SP: Zove se Rvoje i nosi šajkaču

D. J.
Foto:  RSS/Twitter
Foto: RSS/Twitter
Hrvački Savez Srbije predstavio je danas maskotu predstojećeg Seniorskog Svjetskog prvenstva u hrvanju, a ekipa ne Twitteru ne prestaje se rugati s izgledom i imenom ovogodišnje maskote.

Naime, odlučeno je da maskota ovogodišnjeg prvenstva bude prikazana kao mišićavi muškarac s brkovima i tradicionalnom srpskom kapom, šajkačom, na glavi.

Brojni korisnici društvenih mreža izrazili su nevjericu izgledom ovogodišnje maskote koja nosi ime "Rvoje", jer se na srpskom "hrvanje" kaže "rvanje".

"Čekaj, je li Rvoje Rvat?", "Rvoje. Recite mi da se neko zeza, ne zbog imena nego zbog izgleda", "Rvoje, znači lud dan danas, lud", "Rvački savez Srbije predstavio maskotu koja se zove RVOJE. :rvači zajebavaju Vučića", "(H)Rvoje?", "Rvoje? Ok, moj rezervoar neprijatnosti je napunjen. Odlazim s Twittera, za danas", "Maskota treba biti nešto slatko, zanimljivo, privlačno za široke narodne mase. Tko će kupiti i odnijeti kući namrčenu verziju brkatog otomanskog pelivana?", samo su neki od komentara, a većinom su negodovanje izrazili tviteraši iz Srbije.

"Rvoje, kao pravi predstavnik srpskih rvača i domaćina, upoznat će sve koji dođu u Srbiju i Beograd s ljepotom i tradicijom naše zemlje i našeg naroda", poručili su organizatori.

Inače, Beograd je od 10. do 18. septembra domaćin SP-a u hrvanju.