Hrvat optimističan
34

Hrgović najavljuje velike stvari: Usyk, Fury i Joshua su na zalasku karijera, ja sam novi vladar

E. B.
Filip Hrgović (Foto: Instagram)
Filip Hrgović (Foto: Instagram)
Hrvatski bokser Filip Hrgović će 23. decembra nastupiti na eventu u Saudijskoj Arabiji, a uoči borbe protiv Marka De Morija je najavio velike stvari u budućnosti, te je sebe najavio kao novog vladara teške kategorije.

Najbolji hrvatski bokser je veliki favorit protiv Australca, a pobjeda u toj borbi bi mu trebala osigurati napad na titulu u IBF verziji koju trenutno u svom vlasništvu ima Oleksandr Usyk.

Usyk je vlasnik i WBA i WBO pojaseva, dok četvrti veliki pojas (WBC) u svom vlasništvu ima Tyson Fury.

No, Hrgović je najavio da će naslijediti njih dvojicu, ali i nekadašnjeg prvaka Anthonyja Joshuu na tronu u skorijoj budućnosti.

"Ja sam budućnost boksa. Sljedeće godine ću osvojiti titulu prvaka svijeta i ona će biti kod mene sljedećih pet godina. Usyk, Fury i Joshua su na zalasku karijera, imaju još samo nekoliko borbi, a ja ću vladati teškom divizijom. To je moj cilj i u to vjerujem", poručio je Hrgović.

Hrgović bi trebao 23. decembra oko 18 sati ući u ring protiv De Morija, a iza njega će biti održane dvije glavne bobe, ona između Deontaya Wildera i Josepha Parkera, te Anthonyja Joshue i Otta Wallina.