Ostaje odluka suda
4

Furyjev promoter: Wilder se neće povući zbog Joshue

D. B.
Bob Arum (Foto: EPA-EFE)
Bob Arum (Foto: EPA-EFE)
Prema riječima američkog promotera Boba Aruma, bokser Deontay Wilder se neće povući kako bi omogućio Tysonu Furyju da se bori protiv Anthonyja Joshue u augustu.

Tridesetdvogodišnji Fury i tridesetjednogodišnji Joshua su dogovorili meč u Saudijskoj Arabiji za 14. august, Ipak, u priču se umiješao Deontay Wilder, čiji se tim obratio sudu koji je odlučio da on ipak ima pravo na treći meč s Furyjem. Nova borba bi se trebala održati 24. jula u Las Vegasu.

"Nema šanse da će se Wilder povući. Sudija je rekao da on ima pravo na revanš i prihvatili smo to", izjavio je Arum.

On je otkrio da je Fury bio veoma ljut kada je saznao da će borba s Wilderom biti održana.

"Šta je, tu je. Svu frustraciju i bijes će iskaliti na Wilderu, rekao mi je da će ga nokautirati prije nego prošli put", dodao je Arum.

Fury je pobijedio Wildera u sedmoj rundi meča održanog u februar 2020. godine te je osvojio WBC pojas, 14 mjeseci nakon što je prethodni završen neriješeno.

Treći meč se trebao održati 2020. godine, no to se nije dogodilo zbog pandemije koronavirusa i povrede tridesetpetogodišnjeg Wildera. Zbog toga se Fury fokusirao na Joshuu.

S druge strane, Joshuin promoter Eddie Hearn je rekao da se sada mora prebaciti na plan B, a to bi moglo značiti obavezni meč za WBO ttulu protiv Oleksandra Usyka.

Arum vjeruje da bi se meč između Furyja i Joshue mogao dogoditi tokom zime ako obojica dobiju mečeve ovog ljeta.

Joshua je vlasnik WBO, WBA i IBF titula, što znači da bi meč s Furyjem bio borba za sva četiri pojasa.