Duel bivših prvaka
0

Floyd Mayweather se opet vraća iz penzije, novi multimilionski boks meč na pomolu

E. B.
Floyd Mayweather je u penziji od 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Floyd Mayweather je u penziji od 2017. godine (Foto: EPA-EFE)
Floyd Mayweather, jedan od najboljih boksera u historiji, mogao bi se vratiti iz penzije i odraditi novi multimilionski meč.

Mayweather (43) je u penziju otišao 2017. godine, a sada bi se mogao vratiti u ring i ukrstiti rukavice sa još jednim bivšim svjetskim prvakom Takashijem Uchiyamom.

Mayweather je 2018. godine u Japanu odradio egzibicioni meč protiv kikboksera Tenshina Nasukawe pri tom inkasiravši 10 miliona dolara, a sada bi se u Zemlju izlazećeg sunca trebao vratiti kako bi odradio profesionalnu borbu.

Amerikanac (50-0) koji je bivši prvak u pet težinskih kategorija (superperolaka, laka, poluvelter, velter i polusrednja) bi se trebao naći u ringu protiv 40-godišnjeg nekadašnjeg prvaka polulakoj kategoriji (24-2).

Borbu dogovara RIZIN, što je potvrdio promoter ove organizacije Nobuyuki Sakakibara.

"Dogovaramo borbu Mayweathera i Uchiyame. Moramo se dogovoriti oko novca, ali razgovori idu u željenom pravcu s obojicom. Očekujem da do borbe i dođe", rekao je Sakakibara japanskim medijima i dodao kako očekuje da bi dvorana Pia Arena MM u Yokohami mogla dobiti dozvolu da primi 50 posto kapaciteta zbog pandemije koronavirusa, odnosno da bi bila održana pred oko 5.000 ljudi.

Iako RIZIN želi da ova borba bude 51. profesionalna u Mayweatherovoj karijeri, zbog strogih pravila čini se da će i ona biti poput prethodne egzibicionog karaktera.