Okršaj kickboks teškaša
87

Enver Šljivar se bori na velikom Gloryjevom turniru: Želim pokazati jačinu nas Bošnjaka

N. K.
Enver Šljivar na vaganju
Enver Šljivar na vaganju
Švicarski kickbokser bh. korijena Enver Šljivar nastupit će sutra u Rotterdamu na turniru četvorice teškaša u okviru Glory 85 eventa.

Protivnici Šljivaru na turniru bit će Murat Aygün, Tariq Osaro i Jahfaar Wilnis, a pobjednik će morati upisati dvije pobjede u istoj večeri kako bi 17. juna dobio priliku za borbu protiv Antonija Plazibata za privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

"Veoma sam sretan da sam dobio šansu u mojoj karijeri da se borim u najpoznatijoj borilačkoj organizaciji Glory. Otkad se borim, to mi je bio cilj i evo sad sam unutra, hvala dragom Bogu. Ovaj turnir je veoma specijalan i bitan jer pobjednik između nas četvorice borit će se u junu protiv poznatog Splićanina Antonija Plazibata za Glory svjetsku titulu. Svi borci su jaki i moj prvi protivnik Aygün je takav. Bit će to jaka borba što mogu gledatelji očekivati. Ja sam spreman za rat u ringu, a što je najbitnije 'nabio' sam kondiciju i nadam se sutra da ću to uspjeti pokazati. Da bude sreća na mojoj strani, da prođu moji jaki udarci što sam ih spremio za njega i da pobijedim. Ja mislim da je Aygün najopasniji rival za mene, zato ako njega brzo riješim, a ne istrošim puno snage, trebao bih biti spreman za drugog rivala. To mi je najveća motivacija. Da budem pobjednik te večeri i pokažem da ima nas jakih Bošnjaka što ponosno predstavljamo našu domovinu po cijelom svijetu", rekao je Šljivar za portal Klix.ba.

Naš borac se spremao kod Ernesta Muslića koji ima svoj Gym Elite Muay Thai u Švicarskoj.

"Tu sam se spremao s mojim najboljim i najvjernijem prijateljem Švicarcem Yvesom Brynerom koji je od samog početka uz mene otkako sam počeo trenirati i otkada sam se počeo boriti. On mi je velika podrška u treningu i pripremama i tako sam se tu maksimalno spremio kondicijski jer kao što znate najbitnija je kondicija, a pogotovo tu kod nas u superteškoj kategoriji gdje smo preko 110 kilograma i gdje su udarci jaki. Treba puno više kisika da pokrenemo naše mišiće nego kod lakših kategorija. Tako da sam radio na kondiciji puno jer snagu i tehniku imam da ovoga puta iznenadim publiku, moje fanove i Glory organizaciju s jakim preformansom i da svi znaju nakon ovoga koje Enver Šljivar The Iron Bull", istakao je.

Šljivar nema sumnje da će osvojiti turnir teškaša.

"Nakon turnira ću se spremati za juni i borbu s Plazibatom za titulu. To mi je san. Da dođe do te borbe i pobijedim ga ako Bog da i osvojim taj zlatni svjetski Glory pojas. Dat ću sve od sebe sutra da dođem do toga jer je to moj cilj. Biti među najboljim borcima u superteškoj kategoriji na svijetu", poručio je Šljivar za kraj razgovora.