Oko 1.100 učesnika
24

Borsa Open se održava 9. i 10. novembra, stižu takmičari iz nove četiri zemlje

D. B.
Sportska manifestacija Borsa Open biti će održana 9. i 10. novembra, a nakon takmičenja bit će održan i dvodnevni međunarodni trening kamp.

Manifestacija će biti održana u organizaciji Judo kluba "Borsa" Mostar, a ovo će biti jubilarno deseto izdanje ovog sportskog događaja. Do sada su prijavljeni takmičari iz 32 države s područja gotovo cijelog svijeta, a najudaljenija zemlja učesnica ove godine biti će Južnoafrička Republika. Povodom manifestacije doputovat će još neke nove države koje do sada nisu bile gošće Borsa Opena, a to su Alžir, Libija i Uzbekistan.

Na samom takmičenju nastupiti će oko 1.100 takmičaraa, a uz trenere, klupsko osoblje i rodbinsku pratnju u Grad Mostar doputovat će više od 1.500 osoba iz 32 države, koje će na području Mostara i Bosne i Hercegovine boraviti do pet dana. Po svojim karakteristikima Borsa Open se smatra i jednim od najvećih turističkih potencijala Hercegovačko-neretvanskog kantona i Mostara.

Takmičar i klubovi koji će posjetiti Mostar povodom Borsa Opena dolaze iz Alžira, Albanije, Austrije, Bjelorusije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Francuske, Grčke, Holandije, Italije, Velike Britanije, Kosova, Latvije, Litvanije, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Švedske, Turske, Ukrajine, Libije, Uzbekistana, Južnoafričke Republike i klubovi domaćini iz Bosne i Hercegovine.