Još čeka borbu
133

Ahmed Vila otišao u kamp u SAD, traži zasluženu šansu za titulu: "Zaglavio" sam u čekaonici

D. B.
Bh. MMA borac Ahmed Vila iza sebe ima sjajan niz kojim je zaslužio šansu da se bori za titulu o organizaciji Oktagon MMA, no bez jasnog razloga i dalje čeka ono što mu pripada.

Vila iza sebe ima četiri vezane pobjede, redom je "rušio" Saida Eidija, Jaroslava Pokornog, Jakuba Dohnala u 2022. godini, dok je ove godine "pao" Kimbo Thinghaugen i to u prvoj rundi meča održanog u O2 Areni u Pragu.

Stoga se naš borac našao prvi u redu kandidata za titulu koja je trenutno upražnjena, no iz organizacije Oktagon MMA još uvijek nema potvrde borbe koju Vila čeka već duže vrijeme. Meč bi trebao odraditi sa Loseneom Keitom, šampionom u lakoj kategoriji.

Podsjetimo, Keita je "pobjegao" Vili s megdana koji je bio zakazan za decembar prošle godine u okviru eventa Oktagon 33, no tim belgijskog borca je otkazao meč smatrajući da je Ahmed "rizičan protivnik".

Vila se trenutno nalazi u kampu u SAD-u gdje čeka poziv iz Oktagona na zasluženi meč za titulu i s razlogom se pita zašto ga još nije dobio.

"Dobijam mnogo pitanja o tome zašto se ne borim s Keitom za titulu. Nije do mene, a navodno ni do njega, nego do onih koji donose odluke, tako da možete pitati Oktagon. Došao sam u SAD da odradim kamp za borbu, ne da se zabavljam. Rečeno mi je da sam sljedeći u redu za borbu za titulu, no čini se da sam u 'čekaonici' prilično dugo. Zašto? Možda nisam dovoljno interesantan, možda fanove nije briga za mene ili moj stil ne odgovara šampionu? Bez obzira na razlog, gledajući kategoriju i ranking, zaslužio sam svoju šansu. Keita i ja smo 'za', tako da je do vas (do Oktagona). Treniram naporno i svako u perolakoj kategoriji može dobiti borbu. Pobjede se ne mogu ignorisati", poručio je Vila putem Instagrama.