Caster Semenya
0

"Bog me je stvorio takvu kakva jesam"

Totalsport
Foto: Magazin You
Foto: Magazin You
Južnoafrička atletičarka Caster Semenya dala je prvi intervju nakon što su se pojavile sumnje u njezin spol tokom prošlomjesečnog Svjetskog prvenstva u Berlinu na kojem je osvojila zlato na 800 metara.
  • Sve mi se ovo čini kao šala. Bog me je stvorio takvu kakva jesam, ali mi je dao i talenat za trčanje. Prihvatam sama sebe ovakvu i ponosna sam na sebe - izjavila je Semenya u razgovoru za južnoafrički časopis You za koji je napravila i seriju fotografija na kojima je našminkana, u haljinama, uskim hlačama i na visokim petama.

  • Voljela bih češće biti dotjerana, a želim se naučiti i šminkati.

O testiranju spola na koje ju je poslala Međunarodna atletska federacija (IAAF) i čiji rezultati još uvijek nisu objavljeni, Semenya ne želi pričati. Prema izvještaju švicarskog Blicka, testovi potvrđuju da je Semenya hermafrodit, ali nikakve potvrde za takve napise još uvijek nema.

U međuvremenu je 18-godišnja atletičarka priznala da su je uvijek smatrali muškarcem, čak je i prilikom upisa na fakultet morala objašnjavati da je žena. U djetinjstvu, tvrdi, nije imala problema s prijateljima.

  • Dečki su me uvijek zvali da igram u njihovoj ekipi jer sam bila dobra u sportu. To mi nije nikada smetalo, bila sam jedna od njih. Ni djevojčice me nisu uznemiravale, jer su se zbog mene i one smjele igrati s dečkima - citira Semenyu You, a dijelove razgovora prenosi Hamburger Abendblatt.