sport
602

Blagaj spektakularno dočekao šampiona: Vatromet i ovacije za Adnana Ćatića

Piše: E. I.
(Foto: Klix.ba)
U Blagaju je večeras upriličen spektakularan doček za svjetskog bokserskog šampiona Adnana Ćatića. Na stadionu FK Blagaj, svjetskog bokserskog prvaka po WBA verziji u srednjoj kategoriji, dočekalo je oko hiljadu građana koji su željeli čestitati Ćatiću na sjajnom uspjehu.

Uz vatromet i ovacije Adnan se obratio prisutnima i izrazio zadovoljstvo na ugodnom ambijentu i sjajnom dočeku. Iz FK Blagaj, čiji je predsjednik upravo Ćatić, naglasili su kako se zahvaljuju Sportskom savezu grada Mostara na pomoći prilikom organizacije ove svečanosti.

Podsjetimo, Adnan je u februaru ove godine pobijedio Fjodora Čudinova i po peti osvojio je titulu prvaka svijeta po WBA verziji u srednjoj kategoriji.

Inače, Ćatić ima kuću u Blagaju i posjeti ga četiri ili pet puta godišnje. Često naglašava kako se najbolje odmori upravo u ovom mjestu.

Iako je planetarno popularan, Ćatić uvijek nađe način da se slika sa obožavateljima koji su impresionirani njegovim likom i djelom. Zbog sjajnih rezultata i ponašanja omiljen je kod bh. građana.