Usain Bolt
0

"Bio bih brži od Ronalda i s loptom u nogama"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako svjetski rekordi koje je postavio na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Berlinu djeluju čudesno, Usain Bolt je uvjeren kako može biti još brži na 100 i 200 metara.

Jamajčanski atletičar je ovaj vikend bio gost nogometaša Real Madrida na otvaranju nove sezone španskog prvenstva, a tom je prigodom još jednom progovorio i o svojim fantastičnim dometima na stazi. Podsjetimo, Bolt je u Berlinu svjetske rekorde doveo do 9.58 sekundi na 100, odnosno 19.19 sekundi na 200 metara.

  • Mislim da mogu i brže, ali prepustit ću to svome treneru. Uvijek analiziramo svaku utrku i nastojimo kroz sezonu proći bez težih ozljeda. Vidjet ćemo što nam je činiti za dalje i kako postići nove velike stvari u sportu - rekao je Bolt okupljenim novinarima.

Razgovor se potom preselio na nogometne teme, a najbrži čovjek svijeta je objasnio zašto je veliki navijač Manchester Uniteda.

  • Manchester mi je najdraži klub jer je u njemu, kad sam počeo pratiti nogomet, bio moj omiljeni igrač Ruud van Nistelrooy. Zbog njega sada volim i Real.

Bolt je priznao da je imao tremu prije nego što je u subotu izašao pred 80.000 ljudi na Santiago Bernabeu uoči utakmice protiv Deportiva, a tokom posjete Madridu dobio je priliku upoznati i legendu “kraljevskog kluba” Alfreda di Stefana.

  • Uživao sam u svemu, bilo je prekrasno - opisao je svoj boravak u Madridu Bolt, ponovivši kako je savjetima pomagao još jednom današnjem članu Reala, Portugalcu Cristianu Ronaldu.
  • Obično, kad podiže brzinu, naginje tijelo prema naprijed. Ja sam mu savjetovao kako da što dulje trči brzo.

A na pitanje, bi li trčao brže od Ronalda s loptom u nogama, Bolt je odgovorio:

  • Definitivno. Mislim da me Ronaldo ne bi mogao pobijediti, ipak sam ja najbrži čovjek na svijetu.

Prije puta u London, Jamajčanin je u predgrađu Madrida pogledao i borbu bikova.