sport
0

Bilić vratio Rapaića u hrvatsku reprezentaciju

FENA
Slaven Bilić, selktor hrvatske reprezentacije
Slaven Bilić, selktor hrvatske reprezentacije
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, objavio je u srijedu popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv svjetskog prvaka Italije koja će se odigrati 16. augusta u Livornu na stadionu Armando Picchi.

Na popisu se nalaze 22 imena:

GOLMANI: Stipe Pletikosa, Joey Didulica.

OBRANA: Dario Šimić, Goran Sablić, Igor Tudor, Robert Kovač, Josip Šimunić, Dario Knežević, Hrvoje Čale.

VEZA: Jurica Vranješ, Niko Kovač, Jerko Leko, Marko Babić, Darijo Srna, Milan Rapaić, Niko Kranjčar, Luka Modrić.

NAPAD: Ivan Klasnić, Mladen Petrić, Ivica Olić, Boško Balaban, Eduardo Da Silva.

Utakmica Italija - Hrvatska igrat će se s početkom u 20.50 sati, a dan prije, odnosno 15. augusta, igrat će mlade reprezentacije s početkom u 21 sat.

Bilić je rekao da će utakmica protiv Italije biti jedina provjera pred gostovanje u Moskvi protiv Rusije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 6. septembra. Na utakmici protiv Rusije neće moći računati na kažnjene Darija Šimića i Josipa Šimunića, koji neće nastupiti niti u Livornu, ali su pozvani u reprezentaciju zbog dobre atmosfere.

Novi hrvatski selktor ozbiljno računa na povratnika u reprezentaciju 33-godišnjeg Milana Rapaića za kojega je rekao da se nalazi u najboljim nogometnim godinama i da u belgijskom prvenstvu pruža izvanredne partije. Bilić je istaknuo da se na internom popisu njega i njegovog pomoćnika Aljoše Asanovića nalaze imena 30-ak nogometaša koji će se stalno pratiti, a među njima su i Davor Vugrinec i Dado Pršo.

"Naravno da se nisam odrekao usluga Dade Prše. Već sutra letim u Glasgow gdje ću 'popiti kafu' s Dadom. Pokušat ću ga nagovoriti da nam pomogne u kvalifikacijama, a ako u tome ne uspijem zahvalit ću mu za sve ono što je napravio za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Bilić dodajući da je njegova moralna obaveza da razgovara s Dadom Pršom.

Bilić je rekao da je kompletirao stručni stožer i da će u njemu pored Asanovića biti i Nikola Jurčević, te trener vratara Marijan Mrmić, dok će skaut svih reprezentacija biti Robert Prosinečki.