sport
2

BiH sa 22 takmičara na svjetskom prvenstvu u karateu

FENA
Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u karateu od 26. do 30. oktobra u austrijskom Lincu učestvovat će na 23. svjetskom prvenstvu.

Mušku reprezentaciju u borbama će predstavljati:- pojedinačne borbe: Edin Muslić (kategorija do 60 kg, KK Bihać), Ervin Galić (-67 kg, Bihać), Nikola Poluga (- 75 kg, Drina, Višegrad), Meris Muhović (- 84 kg, Champion, Ilidža), Haris Sujković (+ 84 kg, Champion, Ilidža);- ekipne borbe: Meris Muhović (Champion), Anes Čongo (Champin, Ilidža), Haris Sujković (Cahampion), Haris Škrijelj (Champion), Ivan Klepić (Neretva, Veselko Brkić (Neretva), Edin Sarić (Champion), Alem Kupisović (Ilidža);- kate pojedinačno: Sulejman Suljić (Doboj Istok);

U ženskoj konkurenciji nastupit će:- pojedinačne borbe: Ajla Mahmutović (do 50 kg, Neretva Mostar), Iva Klepić (- 55 kg, Neretva), Marija Sušac (- 65kg, Neretva), Ivona Čavar (- 68kg, Neretva), Mirnesa Bektaš (+68 kg, Bosna, Sarajevo);- ekipne borbe: Emina Brkić (Buća, Ilijaš), Merisa Ćemo (Champion), Ena Gljiva (Champion);- kate pojedinačno: Alma Suhonjić (Oinawa, Sarajevo).

Delegaciju Karate saveza BiH na SP će predstavljati predsjednik Zdenko Klepić, tehničko lice Admir Zukan, te v.d selektora muške i ženske reprezentacije Denis Muhović i Miroslav Klepić.

U Karate savezu BiH s optimizmom očekuju nastup naših najboljih karataša i karatašica na SP-u.

"Naša očekivanja su opravdana, potkrepljujemo ih činjenicom da je moguće očekivati dobar rezultat u pojedinačnoj konkurenciji od aktuelnog viceprvaka Evrope - Merisa Muhovića, koji je u izuzetno dobroj formi, a može se realno očekivati dobar plasman i od muške ekipe u borbama, kao i od seniorske ženske ekipe, kako pojedinačno, tako i ekipno", saopćeno je iz Karate Saveza BiH.

Navodi se da je "KSBiH jedan od najtrofejnijih i najrespektabilniji saveza u BiH, te će se i u narednom periodu truditi da na dostojan način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u punom kapacitetu, uprkos svim poteškoćama, te učiniti sve da se i sa ovog takmičenja vrati sa jednom od medalja".

Pored takmičarskog dijela, u okviru SP-a, bit će održan i Kongres Svjetske karate federacije -WKF, zatim Medicinski simpozij WKF, kao i Licencni trenerski seminar, na kojem će sudjelovati 14 bh. trenera.