Sarajevo
0

Biciklistička trka "Das ist Valter 2009."

FENA
Sarajevo će 16. augusta biti domaćin prvoj međunarodnoj biciklističkoj trci pod nazivom "Downtown Sarajevo - Das ist Valter 2009", koja će biti održana u organizaciji nevladine organizacije Horizont.

Riječ je o urbanoj varijanti discipline downhill (spust), koja će se voziti po sitnom makadamu, asfaltu, kaldrmi, stepenicama i preko sličnih prepreka, saopćeno je iz te NVO.

Start trke je na Zmajevcu, a dalje će se voziti kroz vratničke mahale, pored Kovača, sve do Vijećnice.Najbrže očekuje nagradni fond u iznosu od 1.800 eura.

Za trku se prijavilo već oko 40 vozača iz šest zemalja, a prijave se i dalje primaju putem zvanične web-stranice www.downtownsarajevo.ba.

Cilj projekta, kako se ističe, jeste da se organizacijom prve downtown biciklističke trke DAS IST VALTER 2009, kao jedinstvenog sportskog događaja u regionu, promovira Sarajevo kao mjesto urbanog, sportskog duha, te kao atraktivna turistička destinacija.

Također, ova trka je i svojevrsna promocija starog dijela grada, a organizatori se unaprijed zahvaljuju na podršci stanovnicima pored čijih kućnih vrata će se odvijati ovaj jedinstveni sportski događaj.