sport
0

BHFanaticos: "Bolesne glave treba da idu iz Saveza"

Sarajevo-X
Zbog notorne laži koju je šef administracije uputio bh. navijačkoj skupini, BHFanaticos, prenosimo vam njihovo saopšenje za javnost.

"Ono što je Ušanović rekao je čista ljudska glupost. Mizerno je to što pričaju iz Saveza. Oni misle da ako upravo mogu sve sa novcem riješiti, otimati i podmićivati, da su takvi svi ljudi!?

Bolesne glave treba da idu iz N/FS Bosne i Hercegovine. Ostavke tražimo zbog neuspjeha reprezentacije, ali i katastrofalnog opšteg stanja u našem fudbalu. Nismo ničiji ljudi, niti od bilo koga dobijamo novac, niti nas zanima koji će pojedinci doći u Savez kada ode sadašnja garnitura korumpiranih čelnika. U N/FS Bosne i Hercegovine želimo vidjeti naše proslavljene fudbalere, jer je takvima mjesto u fudbalu, a ne Ušanoviću, Ahmedu Pašaliću i ostaloj kompaniji".

"Početkom aprila lično me Ušanović zvao, prilikom našeg posljednjeg dolaska u Sarajevo. Htio je da se sastanemo, da porazgovaramo, što sam odbio. Vjerovatno su htjeli da zaustavimo objavljeni rat Savezu. To se neće desiti dok god u našem fudbalu, odnosno u N/FS Bosne i Hercegovine, ne budu radile poštene i kvalifikovane osobe."

Povodom optužbe iz Saveza uskoro cemo se oglasiti i službenim saopštenjem za javnost, a nije isključna i tužba Ušanovića za klevetu.

Zajednički sastanak navijačkih grupa u Zenici ćemo uskoro organizovati sa svim većim navijačkim grupama u našoj zemlji, na kojem ćemo svi zajedno tražiti ostavke čelnika Saveza, te kada će biti dogovorena dugoročna saradnja. Sastanku će prisustvovati predstavnici "Hordi zla", "Manijaka", "Red armya", "Robijaša" i "Fukara", a poziv na borbu za bolje sutra u bh. fudbalu uputićemo i "Vulturesima", "Ultrasima" i još nekim navijačkim grupama.

U maju ćemo po svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i širom Evrope, raspisati peticiju za ostavke funkcionera N/FS Bosne i Hercegovine.

Uskoro ćemo se povodom optužbe iz Saveza oglasiti i službenim saopštenjem za javnost, a nije isklječno i da tužimo sefa administracije Ušanovića za klevetu.

U ime BHFanaticos-a Vucko