Prvi dan takmičenja
1.3k

Bh. paraplivač Nermin Memić osvojio dvije medalje na Malmo Openu u Švedskoj

Piše: M. N.
Najbolji bosanskohercegovački plivač s invaliditetom Nermin Memić osvojio je dvije medalje prvi dan takmičenja na Malmo Openu 2019. u Švedskoj.

Memić je imao tri starta, a bronzane medalje je osvojio u kategorijama slobodno plivanje na 200 metara i delfin na 50 metara. U kategoriji 50 metara slobodno je izborio finale.

"Odličan početak takmičenja i dobra forma našeg najboljeg paraplivača gdje je u sve tri discipline popravio svoje lične rekorde što je i najbitnije", kazao je njegov trener Amel Kapo.

Memić je član kluba Plivačkog kluba Spid u kojem su članovi tipični i atipični plivači gdje zajedno savladavaju sve prepreke, ruše predrasude i predstavljaju BiH u najboljem svjetlu.

U augustu prošle godine Memić je oborio lični rekord u disciplini delfin na Evropskom prvenstvu, te popravio rekord BiH za tri sekunde.

Malmo Open 2019. traje od 7. do 10. februara, a učestvuje više od 2000 sportista s invaliditetom iz 25 zemalja. Osim u plivanju, sportisti se takmiče i u hokeju, košarci, stonom tenisu, boćanju, fudbalu i drugim sportovima.