sport
0

BH Fanaticosi podržavaju neodazivanja igrača u nogometnu reprezentaciju BiH

FENA
BH Fanaticosi u potpunosti podržavaju pismo o neodazivanju reprezentativaca u nogometnu reprezentaciju BiH sve dok je vodi tročlano predsjedništvo i Ahmet Pašalić, stoji u saopćenju ove navijačke skupine.

Pismo je potpisalo 13 nogometnih reprezentativaca i BH Fanatocosi su, kako se navodi u saopćenju, ponosni na njih jer pokazuju da, osim što su svjetski priznati nogometaši, imaju visoke ljudske i moralne vrijednosti.

BHF su pismo preveli na francuski, engleski, njemački, španski, norveški, švedski i italijanski jezik, te obavještavaju zainteresirane da se ova vijest već nalazi na udarnim vijestima evropskih medija.

Ovaj i ovakav Savez zbog svog statuta i ljudi koji sjede na funkcijama čini sve da se u takmičenjima u Premijer, ali i u ostalim ligama, više vodi računa o nacionalnom balansu nego o kvalitetu pojedinih klubova, stoji u saopćenju.

BH Fanaticosi pozivaju i uprave bh. klubova da daju bezrezervnu podršku bh. javnosti koja se digla protiv Saveza te smatraju da će naredna sjednica saveza biti dobro osmišljena i montirana za još jedan u nizu poraza bh. nogometa.

Ukoliko se ovo desi, BHF najavljuje nastavak svojih aktivnosti uz primjenu svih dozvoljenih oblika građanske neposlušnosti