sport
0

Bajramović očekuje pobjedu nad Široki HT-om

NINA
Odgovor na pitanje ko će biti prvak BiH u košarci, Bosna ASA ili Široki Hercegtisak, ljubitelji košarke saznat će sutra navečer, 5. juna nakon što ta dva sastava odigraju treću utakmicu finalne serije play-offa.

U prvoj utakmici koja je odigrana u prošlu nedjelju slavili su “studenti” (80:72), a Širokobriježani su u srijedu pobjedom na Pecari (80:75) izborili majstoricu.

Iako su obje utakmice bile neizvjesne do samog kraja, Ervin Jazvin, košarkaš Bosna ASA-e, uvjeren je da će njegov tim slaviti i prvi put nakon 1999. podići u vis pehar za pobjednika Prvenstva BiH.

''Naš cilj je poznat, a on se zove titula prvaka. Spremni smo za majstoricu i niko ne sumnja u našu pobjedu. To što su Širokobriježani slavili u dvorani na Pecari ne znači da to mogu ponoviti u Skenderiji. U drugoj utakmici play-offa mi smo našim greškama u odlučujućim trenutcima bukvalno poklonili pobjedu Širokobriježanima, što se u Sarajevu ne smije dogoditi'', kazao je Jazvin.

Aktualni prvak Široki Hercegtisak u srijedu je prekinuo Bosnin pobjednički niz koji je trajao trinaest utakmica. Jazvin smatra da je Bosna svojim pogreškama u završnici utakmice sama sebe pobijedila.

''Pogreške koje smo pravili neće se događati u trećoj utakmici. Iz poraza moramo izvući pouku. Kao i do sada moramo mnogo bolje zaigrati u fazi obrane, jer je to naš ključ uspjeha. Doda li se tomu nekoliko brzih poena i podrška s tribina, smatram da trijumf neće biti težak zadatak'', istaknuo je Jazvin.

Sličnog mišljenja je i strateg kluba iz Sarajeva Mensur Bajramović, koji ističe da će Bosna osvojiti naslov državnog prvaka.

''Ja sam oduvijek isticao da su Bosna i Široki dvije najkvalitetnije ekipe u BiH. To se vidjelo i u Ligi šest, kao i u dvije dosadašnje finalne utakmice. Sve naše utakmice bile su neizvjesne do kraja. Smatram da smo u Širokom Brijegu bili vrlo blizu pobjedi, iako nismo odigrali onako kako znamo. No, s nekoliko pogrešaka u završnici omogućili smo domaćinu da dođe do zaslužene pobjede. Sad smo došli do kraja, nepoznanica više nema osim jedne – ko će biti prvak. Očekujem da pred prepunom dvoranom odigramo najbolju partiju sezone, očekujem da igrači na parketu ostave posljednji atom snage i, naravno, očekujem da na krilima navijača pobijedimo i podignemo pobjednički pehar u vis'', rekao je Mensur Bajramović, trener sarajevskih “studenata”.