U Pocatellu
0

Amerikanac Ryan Crouser novom tehnikom popravio svjetski rekord u bacanju kugle, pogledajte i kako

K. H.
Ryan Crouser (Foto: EPA-EFE)
Ryan Crouser (Foto: EPA-EFE)
Dvostruki olimpijski pobjednik Ryan Crouser novom tenikom bacanja popravio je svoj ranije postavljeni svjetski rekord u bacanju kugle, a on sada iznosi 23,38 metara. Uspio je to na dvoranskom atletskom mitingu u Pocatellu.

Nakon što je prošli rekord postavio na otvorenom, u junu 2021. godine, s dužinom od 23,37 metara, sada je za centimetar popravio svjetski i ujedno svoj rekord i tako dodatno pomjerio granicu. Ona sada iznosi 23,38 metara.

Crouser je tako još jednom u kratkom periodu dospio u centar svjetske sportske javnosti, a riječ je o atletičaru koji je bio vlasnik i najboljeg dvoranskog rezultata. Tamo je rekord sa 22,82 metra postavio prošlog mjeseca je u Fayettevilleu.
"Onog trenutka kad mi je kugla napustila ruku, znao sam da je to dobro", rekao je Crouser pa optimistično najavio: "Nije bilo savršeno bacanje." Svi svjetski mediji navode kako je za ovo bacanje koristio novu tehniku, odnosno da je promijenio stil bacanja.
S tim u vezi, jasno je da planira i dodatno popravljati svoj rekord i iskoristiti dobru formu u najboljim godinama, a u končanici i dodatno popraviti svjetski rekord i doći do novih uspjeha i medalja.