sport
0

Arsenal i Real se dogovorili o transveru Patricka Vieire

NINA
Londonski Arsenal i madridski Real postigli su dogovor da kapiten aktualnog prvaka Engleske, reprezentativac Francuske Patrick Vieira, pređe na Santiago Bernabeu za 35 miliona eura.

"Vieira je izjavio da želi preći u Madrid, već je oglasio prodaju kuće u Londonu i ostalo je još samo da i formalno dobije dres Reala", piše današnja "Marca", a u tekstu se tvrdi da će francuski nogometaš potpisati četverogodišnji ugovor koji će mu garantovati godišnju platu od četiri i pol miliona eura. To je milion i pol manje od plate koje primaju Ronaldo, Zinedine Zidane i David Beckham, ali pola miliona više od njegovih dosadašnjih primanja u Arsenalu.

Madridska radio stanica Cadena tvrdi da su dogovor o transferu u sinoćnjem telefonskom razgovoru postigli predsjednik Reala Fiorentino Perez i izvršni potpredsjednik Arsenala David Dein, a madridski klub bi htio sve formalnosti okončati do petka, kako bi Viera mogao biti prijavljen za utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka.

U tom prelaznom roku Real je doveo samo dosadašnjeg igrača Rome, reprezentativca Argentine Valterra Samuel, a njega je platio 25 miliona eura.