Takmičenje u Sofiji
444

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici

N. K.
Amila Bećirović
Amila Bećirović
Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda Tuzla Amila Bećirović zajedno će s trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 14. do 18. septembra u Sofiji (Bugarska).

Za Amilu će ovo biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, ali ukupno čak treći nastup na velikom takmičenju s obzirom na to da je nastupala na juniorskom Evropskom prvenstvu u Kijevu 2020. godine i na seniorskom Evropskom prvenstvu u Tel Avivu 2022. godine, na kojem je i osigurala plasman kao jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu u Sofiji.

Na ovom prvenstvu nastupit će sa sva četiri rekvizita.

"Nakon nastupa na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu u junu ove godine, odmah su počele pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u septembru. Amila je zajedno s trenericom Svitlanom trenirala tokom čitavog ljeta, sa samo jednom kraćom pauzom od pet dana. To predstavlja relativno kratak period za uvježbavanje četiri vježbe, ali se nadamo da će sve proći u najboljem redu i našoj Amili želimo puno sreće na Svjetskom prvenstvu", poručuju iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda Tuzla.