sport
138

Alem Begić pomogao Arthuru Abrahamu da odbrani WBO titulu

Piše: E. B.
Alem Begić
Alem Begić
Talentovani bokser Alem Begić koji gradi uspješnu karijeru u Njemačkoj, gdje ima veliki broj fanova među ljubiteljima borilačkih sportova, nedavno je bio sparing partner Arthuru Abrahamu, njemačkom bokseru armenskog porijekla.

Begić je uveliko doprinio pobjedi Abrahama koji je uspješno u Hannoveru peti put odbranio svjetsku WBO titulu u supersrednjoj kategoriji protiv Britanca Martina Murraya.

Begić svojim bokserskim vještinama i ofanzivnim i aktraktivnim stilom borbe oduševljava publiku u Njemačkoj koja ga već sada naziva nasljednikom Felixa Sturma.

Veliki potencijal mladog boksera prepoznao je i Björn Schulz, kondicioni trener Vladimira Klička, koji trenira i Begića.

U profesionalnoj karijeri do sada je imao deset mečeva i zabilježio je isto toliko pobjeda. Alem Begić rođen je 7. marta 1987. godine u Minhenu. Jedan dio svog života, do treće godine, proveo je u Srebrenici kod djeda i nane da bi početkom rata, zajedno sa svojom rodbinom, otišao u Minhen gdje su se nalazili njegovi roditelji.

Alem je pored sporta uspio završiti fakultet u Njemačkoj i steći zvanje diplomiranog arhitekte.

Prvi profesionalni meč Begić je imao u svom gradu Srebrenici 22. novembra 2014. godine i od tada je nizao samo pobjede.