Može još pomoći timu
160

Aleksandar Kosorić produžio ugovor sa FK Željezničar, još godinu dana će biti na Grbavici

K. H.
Aleksandar Kosorić na produženju ugovora (Foto: FK Željezničar)
Aleksandar Kosorić na produženju ugovora (Foto: FK Željezničar)
Defanzivac Željezničara Aleksandar Kosorić je potpisao novi ugovor s Plavima do ljeta 2024. godine, potvrdio je tim s Grbavice na svojim službenim stranicama.

Kako se navodi, klub i iskusni štoper potpisali su produženje ugovora na još godinu dana, s obzirom na to da je ovaj defanzivac još uvijek u dobroj formi i svojim igrama i iskustvom može pomoći ekipi Nermina Bašića u evropskim i domaćim takmičenjima.

Kosorić je za Željezničar u prethodnom mandatu igrao od 2014. do 2017. godine, dok je prije nastupao za Slaviju, Partizan, Rad, Radnički Kragujevac, Erbil i Radnički Niš.

U klub s Grbavice se vratio nakon tri godine, u januaru 2020. godine, a doveo ga je tadašnji šef stručnog štaba Amar Osim.

Ovaj defanzivac ukupno je odigrao 173 meča za Željezničar u službenim utakmicama, a postigao je četiri pogotka te upisao šest asistencija.

Plavi će se pripremati na Grbavici i na Zlatiboru gdje će boraviti od 20. do 28. juna. Željezničar će u sezoni koja je pred nama igrati u Premijer ligi i Kupu BiH, te kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Protivnika u Evropi će saznati 20. juna, a susreti se igraju 13. i 20. jula.