sport
133

Akademija Bushido: Faris Avdić osvojio je zlatnu medalju u Zagrebu

Klix.ba
Akademija Bushido na turniru brazilske Jiu Jitse “BJJ East European open Championship Croatia 2014 No Gi” u Zagrebu i ostvarila vrhunski rezultat.

Naime, kako javljaju iz ovog kluba, Faris Avdić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji (do 77 kg). Inače, Avdić je prošle godine u Lisabonu na svjetskom Jiu Jitsu kupu također bio prvi u svojoj kategoriji.

"Ovim je samo potvrđeno da Faris izrasta u jednog ozbiljnog takmičara pred kojim je sjajan karijera. Čestitam Farisu na osvojenoj medalji i svim članovima Akademije Bushido koji su pomagali u njegovim pripremama, posebno asistentu u klubu Adiju Kljahi, koje je jedan od najzaslužniji za Farisov rezultat postignut na ovom takmičenju. Naši članovi u narednom periodu učestvovat će na još nekoliko jakih međunarodnih turnira. Iskren da budem internacionalna takmičenja su nam veći izazov i većinom njima težimo, jer želimo da vidimo gdje smo na evropskom i svjetskom nivou", kazao je Ismir Jusko Švabo, uspješni bh. sportista i trener Akademije Bushido.