"Noć gladijatora 3“
0

Adnan Redžović se pobjedom oprostio od K1

Sarajevo-x.com
Adnan Redžović odbranio titulu
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
U organizaciji Kluba borilačkih sportova Gladijator u areni sarajevskog Doma mladih večeras je održana borilačka manifestacija “Noć gladijatora 3”.

Od uvodnih borbi traba izdvojiti okršaj Dženana Poturka i Jovana Kaluđerovića. Pobjedu je slavio bh. borac, jer se Kaluđerović povrijedio.

Zanimljiv je bio i dvoboj Stefana Traunmullera i Denisa Stojnića. Predstavnik naše zemlje u drugoj rundi nokautirao je Austrijanca.

U glavnoj borbi večeri za titulu svjetskog prvaka u kick boxingu po K1 pravilima u WKA federaciji, rukavice su u teškoj kategoriji ukrstili jedan od najboljih bh. K1 boraca, aktuelni evropski prvak Adnan Redžović i Ante Verunica.

Treba naglasiti da je Adnanov suparnik trebao biti Ruben Peres Mora. Međutim, iako je stigao u Sarajevo, morao se vratiti u Španiju zbog nesreće koju je doživio njegov sin.

U oproštajnoj K1 borbi Redžović je potpuno zasluženo stigao do trijumfa. Naime, već u prve dvije runde došao je do prednosti. U trećoj je nokautirao svog suparnika. Na taj način uspješno se oprostio od K1 borbi i sada se okreće profi boksu.

“Hvala svima što su došli i uveličali ovaj događaj. Svoj pehar poklonit ću Mirsadu Ćatiću koji je najzaslužniji za razvoj ovog sporta u BiH”, rekao je na kraju Adnan Redžović.