Meč protiv Japanca Kojia Satoa
0

Adnan Ćatić u subotu brani naslov prvaka

Sarajevo-x.com
Adnan Ćatić, bosanskohercegovački bokser koji nastupa pod zastavom Njemačke u subotu 25. aprila u gradu Krefeldu, branit će titulu prvaka u srednjoj kategoriji po verziji Svjetske bokserske asocijacije -WBA.

U sklopu manifestacije "Universum Champions Night" proslavljeni bokser borit će se protiv Japanca Kojia Satoa, koji je u dosadašnjim mečevima ostao neporažen.

Dvadesetosmogodišnji bokser iz Tokija nosilac je titule OPBF-a (Oriental and Pacific Boxing Federation) u srednjoj kategoriji, a ovoj je prvi put da se bori u Evropi.

Adnan Ćatić, koji nastupa za Njemačku pod imenom Felix Sturm, svoju posljednju pobjedu ostvario je u novembru prošle godine u Oberhausenu, kada je nakon 12 rundi na poene pobjedio izazivača - Nijemca Sebastiana Sylvestera jednoglasnom odlukom sudija (118:110, 118:110, 119:109).

Dvadesetdevetogodišnjem Ćatiću, rođenom u Leverkusenu, evropskom amaterskom prvaku iz 2000., u profesionalnoj karijeri to je bila 31. pobjeda u 34 meča i osma odbrana titule svjetskog prvaka.