Iznosi i preko 100.000 eura
0

VIDEO / YouTube nagrađuje porodice za snimke koji postanu hit

Sarajevo-x.com
Videoservis YouTube nagrađuje porodice čiji objavljeni video postane izuzetno popularan među korisnicima ove internet-stranice. Neki su dobili nagrade u iznosu od preko 100.000 eura, piše Telegraph.

Ovaj dogovor je zapravo partnerstvo YouTubea i porodica širom svijeta. Porodice mogu dobiti i preko 100.000 eura ukoliko njihov video bude pregledan određen broj puta.

Na videoservisu YouTube je moguće pronaći brojne smiješne porodične snimke. Snimci se pregledaju, a nakon toga se uploaduju na stranicu. Ukoliko video postane izuzetno popularan, zvaničnici YouTubea kontaktiraju osobu koja ga je uploadovala, te joj ponude novčanu nagradu.

Korisnik YouTubea Howatrd Davies-Carr, čiji je kućni video na kojem njegov sin Charlie grize prst svog brata Harryja pregledan gotovo 400 miliona puta, kaže da je dobio više od 100.000 eura nagrade.

"Otkako su se dječaci rodili, ja sam ih snimao. 'Charlie bit my finger-again', je bio jedan od prvih snimaka koje sam objavio na internetu. Želio sam ga podjeliti sa kumom moje djece koji živi u Koloradu", rekao je Davises-Carr za The Sunday Times.

David DeVore, koji je snimio svog sina dok je još uvijek bio pod anestezijom koju je dobio kod stomatologa 2008. godine, zaradio je gotovo 100.000 eura u godini u kojoj je objavio video na YouTubeu.

Ketie Clem je snimila reakciju svoje kćerke Lily kada je čula za putovanje u Disneyland. Ona je zaradila više od 3.000 eura, a video je pogledalo oko pet miliona korisnika.

Video sedamnaestomjesečnih blizanaca Randyja McEnteeja je pregledan 50 miliona puta.