Microsoft najavljuje
0

"Xbox 360 će biti prodavaniji od PS3"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Don Mattrick, potpredsjednik Microsoftovog Interactive Entertainmenta, u razgovoru za BusinessWeek otvoreno je kazao kako čvrsto vjeruje da će igraća konzola Xbox 360 ostvariti ubjedljivo impresivnije prodajne rezultate za razliku od posljednje generacije PS3, igraće konzole japanske kompanije Sony.

Prema Mattrickovom mišljenju, nedavno sniženje cijene igraće konzole softverskog giganta Microsofta u Americi, svakako će doprinijeti rastu popularnosti Xbox 360 u odnosu na Playstation 3. Međutim, iz Microsofta nisu htjeli poručiti da će "potući" i svog drugog jakog konkurenta, Kompaniju Nintendo, čija igraća konzola Wii niže uspjehe širom svijeta.

"U ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću tvrditi da ćemo i Nintendo ostaviti daleko iza sebe, ali sigurno ćemo prodati mnogo više primjeraka posljednje generacije konzole Xbox 360 nego što će to Sonyju poći za rukom", objasnio je Mattrick.

Međutim, iz agencije za istraživanje tržišta IDC tvrde kako će se do kraja 2008. godine široms vijeta prodati 44,5 miliona primjeraka Nintendove konzole Wii, dok Microsoft neće ostvariti prodaju veću od 27,7 miliona primjeraka. Ako je vjerovati ovim predviđanjima Sony će se mroati zadovoljiti prodajom "tek" 24,2 miliona primjeraka Playstationa 3.