Izuzetno je efikasan
37

Xaver 1000 je radar sljedeće generacije koji može "vidjeti" kroz zidove

D. B.
Izraelska kompanija Camero-Tech je razvila sljedeću generaciju prijenosnog radara visokih performansi koji zapravo može "vidjeti" kroz zidove.

Camero-Tech je član Samy Katsav Grupe, svjetskog lidera i pionira u razvoju, proizvodnji i marketingu pulsnih UWB radara. SK Grupa je specijalizovana zha odbranu na frontovima, rješenja za vladine službe, morsku infrastrukturu i rješenja za razvoj imovine. Također, razvila je sisteme malokalibarskog oružja, elektroptička i laserska rješenja, sisteme za snimanje, pomorska rješenja i još mnogo toga. Ova grupa ima bogato iskustvo u tehnologiji te se oslanja na izraelske inovacije i rješenja dokazana na terenu.

Xaver 1000 će osigurati oružanim snagama, agancijama za provođenje zakona, obavještajnim jedinicama i hitnim službama neuporedive operativne sposobnosti.

Proizvode iz porodice Xaver su implementirali elitni klijenti u vojsci, obavještajnim službama, policiji i službama za potragu i spašavanje u više od 50 zemalja svijeta.

"Xaver porodica daje značajne mogućnosti u prikupljanju informacija, antiterorističkim aktivnostima, spašavanju talaca, antinarkotičkim operacijama, u područjima pogođenim katastrofama te mnogim drugim urbanim operacijama i misijama", saopćeno je iz kompanije Camero-Tech.

Xaver 1000 je opremljen sistemom za praćenje meta baziranom na AI tehnologiji, a posjeduje i vlastitu 3 D Sense-Trough-The-Wall tehnologiju koja mu omogućava da detektuje i "vidi" ljude kroz statične objekte iza zidova i prepreka. Snimci objekata u visokoj rezoluciji se mogu prikazati do nivoa individualnih dijelova tijela ukoliko mete sjede, stoje ili leže. Također, nije važno da li se ne kreću dugo vremena.

Sistem se može koristiti i kako bi se utvrdila visina objekata, odnosno da li se radi o odraslim osobama, djeci ili životinjama, tako da korisnici sistema nakon toga "ulaze u poznato". Xaver 1000 se može smatrati ključnim sistemom za vojsku, policiju i timove za potragu i spašavanje, ali i za obavještajne jedinice koje rade u različitim situacija. Radarom može upravljati i samo jedna osoba jer je spreman za korištenje jednostavnim pritiskom na dugme.

"Xaver 1000 određuje najodgovarajući pristup kako bi se osigurala uspješnost misije spašavanja u različitim operativnim scenarijima poput talačkih situacija. 3D pogled visoke rezolucije i drugi moćni alati sistema pružaju izvrstan nivo svjesnosti o situaciji. Mogućnost postizanja visokog nivoa osjetljivosti čini Xaver 1000 faktorom koji istinski mijenja situaciju za specijalne snage i policiju dok provode urbane i ruralne operacije, a u kojima su im potrebne pouzdane informacije o skrivenim živim objektima", izjavio je osnivač i direktor kompanije Amir Beeri.

Radarom se upravlja putem 10,1-inčnog ekrana osjetljivog na dodir i jednostavnog interfejsa. Također, moguće je prikazati prikupljene podatke o misiji koji se koriste za analize, trening, informisanje i drugo.

Tehnologija ne uključuje radijaciju i zadovoljava internacionalna pravila za izloženost ljudi.