Tehnologija
0

Uskoro na tržištu Spielbergova verzija "Tetrisa"

Sarajevo-x.com
Početkom juna obožavatelji Tetrisa moći će kupiti novu verziju ove popularne video igre, "BOOM BLOX", čiji je razvoj, od početka do kraja nadgledao dobitnik Oscara Steven Spielberg. Ako to već nije dovoljan razlog da željno iščekujete novi naslov, donosimo vam nekoliko detalja o ovoj video igri, namijenjenoj za Nintendovu igraću konzolu Wii, kao i trailer.

Ako iko zna kako kreirati proizvod koji će se jednako svidjeti i odraslima i djeci, to je onda bez sumnje legendarni hollywoodski reditelj, scenarist i producent Steven Spielberg. Naslov "BOOM BLOX" je nastao iz nečega što Spielberg zove "trenutkom frustrirane inspiracije", dok je promatrao vlastitu djecu kako potapaju jedni druge u igri koju baš i nije shvatio.

Odlučio je novu video igru, koju izdaje kompanija Electronic Arts (EA), učiniti pristupačnom i zanimljivom za sve uzraste. Tako mlađi igrači mogu uživati u jednostavnom rušenju stvari tokom cijele igre, dok oni iskusniji igrači svoje umne i motoričke sposobnosti mogu zadovoljiti aktiviranjem bezbroj modova.

Činjenica je da većina ljudi naprosto obožava uništavati stvari, a nijedna druga igra vam ne pruža priliku da uživate u ceremoniji uništavanja poput nove video igre "BOOM BLOX". Ovdje je riječ o detaljno smišljenom uništavanju, jer je svaki nivo je neka vrsta 3D slagalice koju morate riješiti. Igrači mogu bacati, hvatati ili rušiti blokove kako bi srušili detaljno razrađenu strukturu igre jednostavnim mahanjem i pritiskanjem Wii upravljača.

Jedan letimičan pogled na "BOOM BLOX" u akciji pokazat će vam da se radi o veoma sofisticiranom sistemu iz oblasti fizike. Naime, možete se vratiti na isti nivo čak deset puta i dobiti deset potpuno različitih rezultata, ovisno o tome kako ih pokušavate riješiti. Da li ciljate nisko i bacate što jače možete, ili pokušavate doći do specijalnih blokova kako biste ih raznijeli iznutra? Dakle, može se desiti milion zanimljivih i potpuno neočekivanih stvari dok vi pokušavate razviti savršenu strategiju za rušenje cjelokupne strukture u samo jednom potezu.

Ova video igra ima gotovo 400 nivoa, a nikako vam se ne može desiti da vam dosade, jer možete skakti sa nivoa na nivo ili sami kreirati mod opcijom Create mode, te se igrati sa pravilima i promijeniti izgled i dimenzije blokova, pa čak izgraditi vlastiti tematski park za uništavanje. Ovdje ste, kao što ste do sad mogli zaključiti, ograničeni isključivo vlastitom maštom, a prijatelje možete upoznati sa ovom igrom putem sistema Wii online Friend Code.