Moćne "skijaške" naočale
34

Upoznajte Vision Pro naočale, prvu Apple inovaciju još od 2014. godine

E. M.
Apple Vision Pro (Foto: Apple)
Apple Vision Pro (Foto: Apple)
Kompanija Apple večeras je na WWDC događaju predstavila svoje novitete, a među njima najviše pažnje je privukao Apple Vision Pro headset koji je istinski spoj realnog i digitalnog svijeta, ali ujedno i najnovija inovacija od 2014. godine kada je predstavljen Apple Watch.

Dugoočekivan headset koji je Apple odgađao iz godine u godinu kako bi ga doveli do savršenstva, večeras je zvanično predstavljen svijetu. Apple Vision Pro naziv je headseta kompanije Apple koji je sudeći po onome što se moglo vidjeti trenutno najbolji uređaj takve vrste na tržištu.

Apple CEO Tim Cook je kazao da je ovo prvi Apple proizvod kroz koji se gleda, ali i ne gleda, opisujući spoj realnog i digitalnog svijeta. Upravo to i donosi Vision Pro, mogućnost korisniku da u realnom svijetu kroz naočale, koje liče kao skijaške, vide realnost, ali i uživaju u aplikacijama koje koriste.

Kada govorimo o aplikacijama uglavnom se govori o gledaju filmova, 3D sadržaja, fotografija, igranja PlayStation igara, a spoj realnosti i digitalnog daje mogućnost korisnicima da doživljaj Disneylanda osjete u svom okruženju kod kuće ili da postanu Marvelov superheroj.

Apple Vision Pro omogućava korisniku da bira veličinu "ekrana" za gledanje sadržaja, da li to bili filmovi, privatne fotografije i video materijal ili igranje igara.

Apple je na ovom proizvodu radio od 2016. godine, a dolazi u vremenu kada je AR/VR tehnologija ponajviše zastupljena te je spoj realnosti i digitalnog svijeta puni pogodak Apple-a.