Tehnologija
0

Upoznajte robote koji plešu, prave palačinke, bljuju vatru i pletu

Klix.ba
Engleski Newcastle će 27. i 28. aprila biti centar tvoraca koji će u okviru 4. Maker Faire UK festivala predstaviti svoje izume među kojima su i razni roboti.
Magični zmaj
Magični zmaj
Poznati tvorac Paka i ove godine će predstaviti svog "vatrenog konja", magičnog robota koji ispušta vatru.
Krojačica
Krojačica
Andy Noyes će također biti prisutna. Izgleda poput ljudskog bića, ali ona je humanoidni robot koji šije. I uvijek je sređena. Nosi ispleteni šešir, rukavice, suknju i bolero. Napravljena je od elektroničkih motora koji su nastali recikliranjem printera i CD-ova.
Striptizete
Striptizete
Giles Walker, član umjetničke grupe "The Mutoid Waste Company", predstavit će ove godine dva robota-striptizete koje plešu oko šipke. Ovom izumu će se sigurno obradovati pripadnici jačeg spola.
Voditelj
Voditelj
BBC-jev voditelj Jason Bradbury doći će sa svojim blizancem RoboJaseom, robotom s kojim će voditi program ovog festivala. RoboJase izgleda, ali i priča poput voditelja.
Robot za pravljenje palačinaka
Robot za pravljenje palačinaka
A ono čemu će se najviše obradovati djeca je svakako Lego Panckake Bot-robot za pravljenje palačinaka koji će zamijeniti zauvijek kućanice u ovom poslu. Ovaj robot je izum Norvežanina i koristi se u svim školskim programima širom te zemlje.
Vezani članci