U čast legendarnom vizionaru
5
Ulica u Brazilu nosi naziv Stevea Jobsa
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zavisi ko finansira film da se u njemu nešto i prešuti, i protumači u korist finansijera. Kompjuterski hardware se smanjivao od tih 10 metarskih prvo otkrićem tranzistora, a onda i Intelovim prvim mikroprocesorom 4040 godine 1971, zatim 8080 i što je rezultiralo prvim malim kućnim kompjuterom Scelbi, godine 1974, napravljen u kompanijij \"Scelbi Computer Consulting Company of Milford, Connecticut\". Drugi mali kompjuter, smatra se prvim PC-jem na svijetu bio je MITS Altair godine 1975. NI IBM niti Apple nemaju veze s njima. Apple Inc je formiran tek 1976. Prvi Macintosh je bio \"Apple Lisa\" sa operativnim sistem varijantom UNIX-a Xenix, što je opet zasluga Dennis Ritchie i njegovog tima koji su napravili C, i napravili UNIX. Temelj za današnje OSX je također UNIX, tj, preciznije NetBSD.
Svaka čast Dennisu na C-u, ali da nije Jobsa možda bi mi i danas dan radili na nekim 10metarskim računarima? Čovjek je prvi smislio PC, a to što su IBM i Microsoft krali pogledajte u filmu Pirates of Sillicon Valley
E vala bi bilo bolje da damo ulicu kakvom Einsteinu, Tesli, nekom pravom genijalcu, a ne obicnom trgovcu Jobsu...a i ako cemo posteno, valjda bi prvo Nokia trebala dobiti kakav bulevar?
Ostani gladan, ostani budalast ;)
Ime Steve Jobs mnogo znaci svakom ko koristi Apple proizvode,nije iPhone jedini Apple gdje su iPad,iPod,iMac i ostali proizvodi,tako da ce ovaj covjek zauvjek ostati zapamcen po svojoj genijalnosti,kamo srece da se i u BiH jedna ulica nosi njegovo ime ne bi bilo lose
Ma hebo te Steve Jobs. RIP Dennis Ritchie. Da nije bilo Denissa, Jobs bi danas bio obični falus.