PS, PC, Xbox...
7

U velikom stilu je krenula nova gamerska godina: Hitman 3 ispunio sva očekivanja

E. M.
Gaming zajednica s nestrpljenjem je očekivala 2021. godinu zbog brojnih naslova igara koje će se naći na konzolama i PC-u, a Hitman 3 koji je izašao 20. januara ispunio je očekivanja sudeći po recenzijama.

Prvi naslov objavljen u 2021. godini je Hitman 3 koji je nastavak serijala iza 2016. godine, a za razliku od prethodnih verzija, ovogodišnja donosi mnogo načina ubijanja neprijatelja, obavljanja misija, a sve je popraćeno fenomenalnom grafikom i detaljima koji su i te kako primjetni na posljednjoj verziji Play Station 5 konzole koja omogućava igranje na rezoluciji od 2800p i sa lockanih 60 frejmova u sekundi.

Priča koja prati igru traje približno 10 sati, a po završenim misijama dobivate ocjenu koja omogućava otključavanje drugih opcija za naredno igranje. Igra je osim na PS5 konzoli dostupna i na Xbox i PS4 konzolama, kao i PC-u.

Za nostalgičare kroz nekoliko dana, tačnije 12. februara, najavljen je dolazak Super Marija 3D. Igra će se moći igrati na Nintendo Switch uređajima, a sigurno je da će kao i Mario Kart 8 zaživjeti s obzirom na to da je i ona najprodavanija igra za Switch.

Ubisoft ove godine, sredinom marta, zvanično će objaviti i Princa Perzije (originalni naziv: Prince of Persia: The Sands of Time Remake) i to za PC, Xbox One i PS4 konzole. Detalji za sada nisu poznati. Prvi naslov je izašao 2003. godine, a nakon dugo godina i spora s Jordanom Mechnerom koji je imao autorska prava Ubisoft je pauzirao do ove godine kada sve ljubitelje Princa Perzije očekuje novo, osvježeno, izdanje.

Nešto manje zanimljiviji naslovi također dolaze krajem marta i to Monster Hunter World koji će zaživjeti na PS4 i Xbox One konzolama, kao i Nintendo Switch konzolama. Capcom poručuje da je svijet veliki, a da hiljade zvijeri čeka bitku.

Krajem aprila dolazi nastavak Pokemona na 1999. godinu, a igra koja je najavljena još prošlog ljeta na Switch uređajima trenirat će nove Pokemon trenere koji će loviti više od 200 pokemona.

Poprilično dinamična igra u nekom drugom svijetu dolazi na Play Station 5 i PC krajem maja, a radi se o naslovu Deathloop. Ubica zarobljen u vremenu koje se resetira svakog dana ima zadatak da ubije osam vizionara koji se nalaze na otoku. Sve to mora uraditi u samo 24 sata, a dok vi lovite vizionare, drugim ubicama ste vi sami plijen.

Igre za koje datumi objave još nisu poznati su: Ratchet and Clank: Rift Apart (Play Station 5), LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS4, PS5, Xbox One, Series, XIS, Switch i PC), Far Cry 6 koji je trebao izaći u februaru (PS4, PS5, Xbox One, Series XIS, PC i Google Stadia), Mass Effect Legendary Edition (PS4, Xbox One i PC), Gran Turismo 7 (Play Station 5), HALO Infinite (Xbox Series XIS), Lord of the Rings: Gollum (PS4, PS5, Xbox One, Series XIS, Switch i PC), Horizon Forbidden West s temom virusa koji ubija (Play Station 4 i Play Station 5), God Of War: Ragnarok (Play Station 4 i Play Station 5), Resident Evil Village kao nastavak na sedmo izdanje (PS4, PS5, Xbox One, Series XIS i PC).

Vezani članci