Tehnologija
63

U Sarajevu predstavljen Samsung Galaxy S6 edge+

Klix.ba
BH Telecom i Samsung danas su u Sarajevu predstavili novi pametni telefon, Samsung Galaxy S6 edge+ kojeg odlikuje elegantan dizajn i vrhunske performanse.

Novi Samsung mobilni uređaj naći će se u ponudi BH Telecoma, sa mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate uz postpaid pakete.

"Galaxy S6 edge+ ima odličnu funkcionalnost koja donosi fantastične fotografske i napredne mogućnosti punjenja, ali i poboljšanu sigurnost, što ga čini izuzetno naprednim i sigurnim uređajem koji će dodatno učvrstiti vodeću poziciju Samsunga na tržištu mobilne telefonije. Zasigurno će korisnici u Bosni i Hercegovini potvrditi superiornost ovog pametnog telefona", kazao je Damir Uzunović, menadžer ključnih kupaca u kompaniji Samsung Electronics.

Jedinstven i inovativan dizajn

Novi mobilni uređaj odlikuju elegantne linije i vrhunska završna obrada. Bočne stranice zaslona nude novi „Apps edge“, što korisniku omogućava brz pristup omiljenim aplikacijama uz potez prsta po zakrivljenom ekranu. Ovaj pametni telefon nudi i povećan kapacitet radne memorije od četiri gigabajta, što korisnicima omogućava još jednostavnije obavljanje više zadataka u isto vrijeme, za još bolje iskustvo komunikacije, multimedije i grafički zahtjevnih igara.

Galaxy S6 edge+ donosi nevjerojatno brzo punjenje sa ili bez žice, a kompatibilan je s gotovo svim bežičnim punjačima dostupnim na tržištu. S klasičnim žičnim punjačem za potpuno punjenje baterije uređaja potrebno je oko 90 minuta, a bežičnim punjačem približno 120 minuta. Koristeći SideSync aplikaciju, Galaxy S6 edge+ lakše će se povezati s računarom ili tabletom, za lakši pristup dokumentima i informacijama na pametnom telefonu, neovisno o tome koju hardversku platformu ili operativni sistem računara koriste.

"BH Telecom uvijek ide u korak sa svjetskim trendovima i našim korisnicima nudimo samo najbolje, pa je tako i ovog puta. Samsung Galaxy S6 edge+ nadogradnja je jedinstvenog i inovativnog dizajna pametnog telefona Galaxy S6 edge, s povećanim zaslonom. Raduje me što će zaljubljenici u pametne telefone imati priliku zahvaljujući BH Telecomu uživati u ovom fantastičnom mobilnom uređaju", istakao je Sedin Kahriman, v.d. izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Specifikacije telefona

Promocija mobilnog uređaja Samsung Galaxy S6 edge+ protekla je u ugodnoj atmosferi uz prisustvo mnogobrojnih predstavnika medija, a najsretniji među njima osvojio je novi Samsung Galaxy S6 edge+. Također, svi posjetioci imali su priliku uživati u brojnim iznenađenjima, poklonima i nagradnim igrama u kojima su, između ostalog, imali priliku osvojiti i ovaj fantastični telefon.

Samsung Galaxy S6 Edge+ ima 4GB radne memorije, 5,7-inčni Quad HD Super AMOLED ekran, zadnju kameru od 16MPi prednju od 5MP. Napredni sistem kamere nudi opciju za brzo pokretanje u roku od 0,6 sekundi, pametnu stabilizaciju slike, unaprijeđene opcije fotografisanja, snimanja i montiranja video sadržaja, uz 4K video snimanje i Live broadcast opciju za emitovanje uživo.

Operativni sistem kod Galaxy S6 Edge + uređaja je Android 5.1 (Lollipop), a pokreće ga procesor Octa core(2.1GHz Quad + 1.5Ghz Quad). Ima bateriju od 3.000mAh, a odlikuje se brzom tehnologijom žičnog i bežičnog punjenja. Žičnim punjenjem uređaj može da se napuni za oko 90 minuta, a pomoću Samsungovog najnovijeg bežičnog punjača za potpuno punjenje je potrebno oko 120 minuta. Galaxy S6 Edge+ odlikuje se unaprijeđenim bezbjednosnim opcijama sa KNOX Active Protection programom za aktivnu zaštitu i My KNOX aplikacijom.

Mnoge prednosti Samsunga

Novi Galaxy pametni telefon nudi stabilizaciju slike na prednjoj i zadnjoj kameri, uz mogućnost snimanja i uređivanja kratkih zapisa u različitim formatima, koristeći zabavne efekte. Samsung Galaxy S6 edge+ nudi mogućnost snimanja i prijenosa video-zapisa uživo, korištenjem Live Broadcast karakteristika, pa će korisnici lako moći podijeliti sadržaj uživo, pojedincu ili grupi u telefonskom imeniku, kao i javno, pomoću YouTube Live servisa. Tako svi zainteresirani mogu pratiti prijenos videa uživo, na svom pametnom telefonu, tabletu, računaru ili Smart TV prijemniku, korištenjem YouTube aplikacije.

Korisnici pametnog telefona Samsung Galaxy S6 edge+ uživat će i u drugim prednostima Samsung naprednog podsistema kamere, uključujući mogućnost gotovo trenutnog pokretanja aplikacije kamere. Dvostrukim pritiskom na „home“ tipku, kamera će se aktivirati za manje od jedne sekunde, a uređaj nudi i mogućnost snimanja fotografija i video-zapisa visokog dinamičkog raspona (HDR) korištenjem obje kamere, uz optičku stabilizaciju slike na glavnoj kameri te dodatne filtere.

Također, Samsung Galaxy S6 edge+ opremljen je unaprijeđenim sigurnosnim značajkama KNOX Active Protection i My KNOX aplikacijom s jednostavnim i brzim podešavanjem, kako bi dodatno zaštitio privatnost i informacije korisnika, bilo da je riječ o privatnom ili poslovnom okruženju.

Samsung Galaxy S6 edge+ dostupan će biti u ponudi BH Telecoma sa mogućnošću kupovine na 12 ili 24 mjesečne rate uz postpaid pakete.