Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo ljepo mu je uziva,,, koka svuda, dobra hrana, nesekira se ... samo da znate...
ma baška Blackberry, nije mislio na generalni pojam bežičnog uređaja... koji može biti od nokie 3310 do iPhonea. ne, nego je tačno na Blackberry, molim lijepo. puah.
TESLA JE BIO MUSLIMAN I TACKA ,JER JE IZMISLIO STRUJU,A RIJEC STUJA NASTALA JE OD RIJECI MUJA,A MUJO JE MUSLIMANSKO IME
ne postoje hrvatski srbi,samo hrvatski pravoslavci,a on je bio musliman...vidi se po brkovima koji su kasnije nesto duzi bili po uzoru na americkog turcina kemala abdul pase koji je imao dosta duze brkove iz tesle(vidi slike tesle sa pocetka i njogove u 50-im op.a).
@ buna - popij terapiju i lezi spavaj...kakvo dizanje, ratovanje, koji ti je djavo? ti lagano na liniju, a vise se ne zeznula ja pa ostala ovde da ratuje i moja family..samo preko grane ak se zarati a nek ratuje ko hoce ha ya... I Tesla se izjasnio fino lijepo...ja mu mogu samo skinuti kapu, posto sam i sama prirodnjak, svaka cast genije...RIP
SAX DAJE NECENZURISANE KOMENTARE DA AKADEMIK I SL.KOJI VRJEĐAJU BOŠNJAKE I NJIHOVE SVETINJE!! ZAŠTO HAYAT I FTV I BH1 NONSTOP PUŠTAJU SRPSKE FILMOVE,.POLA GODINE BJESOMUČNO PO 5 PUTA NA DAN I REPRIZIRAJU .ZA NEIZDRŽAT!!! POHAPSIŠE NAŠE VOĐE KOJI NEĆE DA IZDAJU! DOBROVOLJAČKA NOVO KOSOVO LJUDI DIŽIMO SE! GGJE HADŽIFEJZOVIĆ NEK ANKETE PROVEDE DA VIDE ŠTA NAROD HOĆE!
\"Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za cijelo čovječanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao bit će mi ta da je to djelo jednog Srbina. (Nikola Tesla u vrijeme posjete Beogradu 1892. godine)\".... NIKO NJEGA NE SVOJATA, NITI IMA POTREBE DA GA SVOJATAMO, COVJEK SE JASNO ZA ZIVOTA OPREDJELIO!!! SRBIN, PRIJE SVEGA!!!
JA PREDVIĐAM BUREK NA TOČENJE ! ŽIVI BILI PA VIDJELI !
duse drage, lako je svojatati genija sada, sto ga niste svojatali dok je umirao i bjezao sa ovih prostora... genije, oprosti budalama, ne znaju sta rade :-)
\"VAŠA MRŽNJA PRETVORENA U ENERGIJU BILA BI DOVOLJNA DA OSVIJETLI CIJELI SVIJET\"... Teslina poruka Srbima i Hrvatima!
:D 04.05.2010. u 13:36 Jadne bosnje, svi ih se odrekli, Mesa selimovic, Nikola Kusturica, a cak se vise ni Danis Tanovic ne izjasnjava kao bosnjak, pa sad hoce na silu da prisvoje sta bilo, pa daj Teslu. Kako ste samo slatki mali muslimancici rodila vas nana. Meša Selimović je i Bosanski i Bošnjački pisac,što ga i Srbi svojataju nama ne stvara problem,lakše je bošnjačkoj djeci po imenu Mehmed Meša selimović objasniti njegovo porijeklo a zamisli kako je srpskoj djeci objasniti kako sad to pa Mehmed Meša Srbin i još počinje roman sa Bismilaah.hirahman-irahim,to srpska djeca doobro razumiju. A kusturica....aaaaa ha ha ha aaaaaaa...ma džaba vam ga :)))
hebo vas religija, recite nesto dostojno ovom geniju ako imate, a posto nemate, tishu glupani jedni. covjek nam se vjerovatno smije i place u isto vrijeme sa onog svijeta...
Tesla je bio kosmopolita, humanista, covjek prije svega, sto je radio radio je za sve ljude, hvala mu. Kako bi takvu velicinu mogao uopste odrediti znacenjem plitki pojam nacije, zapravo ne moze da odredi nikog! srbin, hrvat, bosanac, svabo.... Zvucite kao da vas lijevaju u nekakvim kalupima, stancaju u fabrici. Mozete li se truditi da sami od sebe budete sretni, da sami nesto stvorite, da dajete malo a ne samo da uzimate? P.S. Ruzno je da se takav covjek i njegovo djelo prostituira za reklamu neke komercijalne budalestine!
ZA SVO VRIJEME SVOG POSTOJANJA IZMETSLAMCI NISU BILI U STANJU NI DA IZMISLE OBICAN TARIGUZ, POPISAM IM SE NA MEZARJA NA KOVACIMA I ISKENJAM SE NA TABUT HALAhovog EPILEPTICNOG PEDOFILSKOG TERORISTICKOG KOPILETA MajmUnHAMEDA PEJGOVNERA KOJI JE HANDRIO DEVETOGODISNJU AISU!SJEME VAM YEBEM RETARDIRANO TERORISTICKO BALIYSKO!
Bošnjani su bili stanovnici Bosne u Srednjem vijeku (katolici, pravoslavci i pagani, Iliri i Slaveni). Izraz \"Bošnjaci\" su uveli Turci i njime su nazivali sve stanovnike Bosanskog vilajeta (muslimane, katolike i pravoslavce). Za vrijeme ustanka protiv Otomana koristio se i izraz \"Muhamedanci\" za muslimansko življe u Bosni. Kasnije Austro-Ugari uvode novi termin \"Bosanci\" koji se koristio u njihovoj državi, kraljevini Jugoslaviji i SFR Jugoslaviji. Od 90-ih se ponovo kombinuju i Bošnjaci i Bosanci. U biti ova 3. konstutivna naroda u BiH danšnjice nekada su smatrana jednim narodom, različitih konfesija. Danas je to na našem prostoru nezamislivo. Mada imamo svijetlih primjera poput Albanaca pravoslavaca i Hrvata muslimana.