Tehnologija
0

Slušajte muziku i dok ste u pokretu

Klix.ba
Logitech širi svoju ponudu proizvoda za mobilnu muziku nudeći dva nova sistema zvučnika dizajnirana posebno za prijenosne playere. Logitech mm50 portable speakers for iPod te Logitech mm28 portable speakers nude kvalitetan zvuk, po kojemu su Logitech zvučnici i poznati.

Ovaj put Logitech se potrudio riješiti i problem kratkotrajnih baterija i razvio je proizvode namijenjene za dva različita tržišta – jedan je dizajniran posebno za iPod, dok drugi radi uz sve MP3 playere.

Logitech mm28 portable speakers su ultratanki zvučnici s baterijama koje traju dugo. Mogu se koristiti uz bilo koji MP3 ili CD player sa standardnim audio jackom od 3,5 mm. Koriste stereo NXT flat-panel tehnologiju, koja istovremeno omogućuje Logitechu da zadrži malenu, prijenosnu formu zvučnika - tanki su tek oko tri centimetra. Zvučnici imaju ugrađenu zaštitu koja rotacijom postaje postolje tako da nije potrebna dodatna futrola, a napajaju se AC adapterom uključenim u paket ili s četiri AA baterije – s jednim setom baterija mogu izdržati do 45 sati.

Logitech mm50 portable speakers for iPod imaju karakteristike prilagođene karakteristikama iPoda i ugrađenu litij-ionsku bateriju koja se može puniti. Baterija iPoda puni se simultano s baterijom zvučnika kada se uključi AC adapter, koji je dio paketa. Baterija zvučnika traje i do 10 sati po punjenju. Zvučnici mm50 imaju i bežični daljinski upravljač za podešavanje zvuka ili namještanje pauze bez dodira zvučnika ili iPoda. Ovi će zvučnici raditi uz bilo koji iPod s dock konektorom na bazi, što uključuje gotovo sve modele koji su prodani u protekle dvije godine.

www.ntchs-shop.ba