Počinje 3. maja
3

Serena Williams i Maria Šarapova među zvijezdama koje će igrati turnir u igri Mario Tennis Aces

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Teniserke Serena Williams, Naomi Osaka i Maria Šarapova će uz ostale poznate ličnosti igrati turnir u igri Mario Tennis Aces, koji će biti emitovan uživo.

Vrhunski teniseri i teniserke će zajedno sa slavnim ličnostima igrati igru Mario Tennis Aces na konzoli Nintendo Switch, a to i nije iznenađenje jer je eSport doživio procvat tokom karantina uvedenog zbog smrtonosne pandemije koronavirusa.

Virtuelni turnir će uživo prenositi Facebook Gaming, a to je još jedan od poteza Facebooka koji sve više podržava online gaming.

Među parovima koji će se takmičiti na tirniru su Serena Williams i Gigi Hadid, Naomi Osaka i Hailey Bieber, Maria Šarapova i Karlie Kloss, Kevin Anderson i Ryan Tennehill, Venus Williams i Deandre Hopkins, Kei Nishikori i Steve Aoki, Madison Keys i Seal te Taylor Fritz i Addison Rae.

Prijenosima virtuelnih takmičenja se pokušava kompenzirati nedostatak sporta u vrijeme mjera uvedenih zbog koronavirusa. Takve događaje već održavaju engleski Premiership, Formula 1, NBA liga i drugi.

Pobjednik takmičenja će osvojiti milion dolara s tim da novac treba donirati u dobrotvorne svrhe po svom izboru. Ostali učesnici će dobiti po 25.000 dolara također za donacije.

Facebook je pokrenuo svoju aplikaciju za gaming prošle sedmice kako bi iskoristio popularnost igara tokom akrantina. Aplikacija omogućava korisnicima da gledaju nadmetanja uživo, da prate druge gamere i komentarišu igre bez ulaska na Facebookove druge platforme.

Live streamingom uglavnom dominiraju Twitch, Mixer i YouTube.

Pomenuti turnir počinje 3. maja.