Lijenost za velike
107

Segway uskoro predstavlja S-Pod, fotelju na točkovima

I. P.
Originalni Segway imao je brojne mane, a samo neke bile su konstanto stajanje, visoka cijena i lak gubitak ravnoteže. Kompanija je potom obećala nešto potpuno drugačije i rezultat je konačno tu - S-Pod.

Kao i originalni Segway, novi za vrijeme vožnje balansira na dva točka, ali sa bitnom razlikom u vidu dodatka pomoćnog trećeg točka. Naime, u S-Podu se sjedi i da bi se olakšao "ulazak" ili stajanje na semaforu, treći točak je i više nego koristan.

Novi Segway se pokreće upravljanjem preko kontrolnog panela i male ručice, što je malo drugačije u odnosu na original koji se mogao pokretati prostim naginjanjem prema naprijed za gas i nazad za zaustavljanje.

Kada je u pitanju usporedba sa drugim sličnim vozilima, Segway ima prednost u manevrisanju u saobraćajem zagušenim sredinama jer se može rotirati oko svoje ose i time poništiti zaokretni luk.

Vozilo ide brzinom i do 40 kilometara na sat, a domet baterije je oko 70 kilometara. Vozilo će biti predstavljeno u Las Vegasu, odnosno na ovogodišnjem popularnom događaju CES 2020.