Korak bliže akciji
0

Roland Garros 2011. uživo u 3D-u u vašoj dnevnoj sobi

Sarajevo-x.com
Panasonic, Francuski teniski savez (FFT) i Eurosport danas su najavili da će Otvoreno prvenstvo Francuske 2011, Roland Garros, emitovati u 3D-u uživo u kućanstva širom Evrope.

Nakon uspješnog 3D prenosa višednevnog turnira 2010. u evropskim trgovinama, Panasonic i FFT obnovili su i proširili svoje inovativno partnerstvo. U izdanju 2011. grand slam teniskog turnira potrošači će moći uživati u 3D-u uživo iz vlastitih dnevnih soba.

Otvoreno prvenstvo Francuske 2011, koje će se odvijati od 22. maja do 5. juna, jedan je od najprestižnijih svjetskih događaja u sportu. Trostrano partnerstvo kompanije Panasonic, Eurosport kanala i FFT planira lansirati turnir uživo u 3D-u potrošačima širom Evrope i sportskim fanovima omogućiti da dožive 3D uzbuđenje u izvanredno produbljenom iskustvu uživo u njihovom domu na 3D televizorima s 3D podrškom.

Laurent Abadie, predsjednik Panasonic Europe, prokomentirao je: "U prošloj godini postala je dostupna široka linija proizvoda 3D tehnologije, sve je veći broj ostvarenih sadržaja, lansirani su i novi 3D kanali – jasno je da će 2011. biti godina u kojoj će ova revolucionarna tehnologija postati mainstream. Kroz blisku saradnju s FFT pokušavamo što većem broju teniskih fanova omogućiti da 2011. uzbudljivi prijenos doživljaja na samom turniru pogledaju u svom domu u 3D."

Panasonic donosi turnir uživo u vašu dnevnu sobu u 3D-u i time omogućava ljudima koji ne mogu biti uz igralište doživjeti strast takvog uzbudljivog događaja.

Ove godine taj historijski međunarodni sportski događaj možete pogledati u sljedećim prodavnicama: VT-commerce (Kralja Petra Krešimira IV SPC Rondo, Mostar), VT-commerce (Međugorska bb, Ljubuški), Tehnomag (Maršala Tita 2, Sarajevo) i BG Electronic (Sremska 3, Bijeljina).