Sprema se i trailer
181

Rockstar bi mogao najaviti igru Grand Theft Auto VI ove sedmice

D. B.
Bloomberg piše da bi kompanija Rockstar Games mogla ove sedmice objaviti zvanične detalje o dugo i nestrpljivo očekivanoj igri Grand Theft Auto VI.

Osim zvaničnih detalja, Rockstar priprema i trailer za igru, koji će biti objavljen u decembru u sklopu proslave 25. godišnjice. GTA VI je jedna od najočekivanijih igara, posebno jer se GTA V, najprodavanija igra u historiji, pojavio 2013. godine.

Iako Rockstar još uvijek zvanično ništa nije objavio, gameri već imaju određeni uvid u igru zahvaljujući klipovima gameplaya iz ranih dana, koje je objavio haker 2022. godine. Radi se o snimku gameplaya u trajanju od 90 sekundi, koji prikazuje dva lika iz igre. Tu je Lucy koja pljačka prodavnicu, a objavljen je i drug lik u Vice City Metrou. Developer je potvrdio vjerodostojnost sadržaja te je naveo da će se razvoj igre nastaviti kako je i planirano.

Očekuje se da će Rockstar uskoro objaviti datum dolaska igre na tržište, no matična kompanija Take-Two je ranije nagovijestila da će GTA VI ugledati svjetlo dana 2024. godine.

Vezani članci