Tehnologija
20

Prodaja smartphonea OnePlus 3 prekinuta zbog velike potražnje

Klix.ba
Kada je riječ o tržištu smartphonea, kompanija Apple bilježi pad prodaje iPhonea, dok se Samsung nada da će novim phabletom Galaxy Note 7 napraviti veliki uspjeh. Međutim, konkurentska kompanija OnePlus ima drugi "problem", a to je velika potražnja zbog koje je prodaja smartphonea OnePlus 3 privremeno prekinuta.

Veliku popularnost smartphonea nije očekivala ni kompanija OnePlus, a potražnja je tolika da je ovaj proizvođač morao privremeno zaustaviti prodaju. Osnivač kompanije Calr Pei je objasnio ovakvu odluku.

"Oni koji su naručili OnePlus 3, primijetili su da se vrijeme isporuke vremenom produžava. Razlog je jednostavan. Vjerovali smo u naš smartphone kada je počela prodaja, no, prodaja u Evropi je mnogo bolja nego smo očekivali. Zbog toga smo odlučili privremeno prekinuti prodaju kako bismo dobili vrijeme za pravljenje zaliha", izjavio je Pei.

Odlična prodaja je dobra vijest za kompaniju, ali oni koji čekaju svoj uređaj su sigurno razočarani.

Međutim, prodaja nije prekinuta u svim zemljama. Između 9. augusta i 12. septembra uređaj neće biti dostupan u Bugarskoj, Hrvatskoj, na Kipru, u Republici Češkoj, Estoniji, Francuskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Latviji, Litvaniji, Luksemburgu, na Malti, u Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Španiji.

Vezani članci