Razočarani 'sljedbenici'
0

Pokušaj hipnotiziranja svijeta doživio pravi fijasko

Sarajevo-x.com
Britanski hipnotizer Chris Hughes obećavao je svojim 'sljedbenicima' da će ih putem Twittera i Facebooka 'baciti u trans', te postaviti svjetski rekord u hipnotiziranju masa, međutim njegov plan je propao i iza sebe je ostavio nimalo hipnotiziranu, ali veoma razočaranu masu.

U zakazano vrijeme 6.300 korisnika društvenih mreža Facebook i Twitter logirali su se na svoj korisnički račun, smjestili u udobne stolice, stavili slušalice i nadali da će postati 'dio historije'. Međutim, dočekalo ih je razočarenje.

Umjesto da pola sata uživo slušaju Hughesov glas koji ih navodi šta da čine posjetioce je dočekao već unaprijed snimljeni MP3 materijal.

Britanski hipnotizer je kazao kako je originalni plan spriječen zbog 'međunarodnih pravnih ograničenja', a svakako se ovaj pokušaj i da je uspio ne bi mogao kandidovati za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda jer nije bio oficijelno potvrđen.

"Osjećam se prevareno, izgubio sam 30 minuta mog života na slušanje“, napisao je jedan od korisnika, a slične postove su ostavljali i ostali prevareni 'sljedbenici' 34-godišnjeg hipnotizera.

"Žao mi je što nismo mogli 'uživo' izvesti hipnotiziranje, žao mi je što sam vas sve razočarao“, kazao je Hughes.