Google uvodi izmjene
0

Poboljšavanje privatnosti na Buzzu

Sarajevo-x.com
Google koji je vlasnik socijalne mreže Buzz tražiće od svojih korisnika da potvrde ili promijene svoje postavke o privatnosti počevši od ponedjeljka. Firma je bila primorana da napravi niz promjena na Buzzu, samo nekoliko dana nakon što je pušten u rad, jer su korisnici zabrinuti za svoje lične informacije.

Prošlog mjeseca, Kongres SAD-a je pozvao članove regulatorne agencije da istraži ovu mrežu zbog ličnih informacija koje su izložene na Buzzu.

"Ubrzo poslije pokretanja Google Buzza mi smo shvatili da nismo uradili sve kako treba. Činimo sve da poboljšamo iskustva sa Buzzom" napisao je na blogu Todd Jacksons menadžer Buzza.

Prošlog mjeseca, skoro deset članova Kongresa potpisalo je pismo tražeći da se sprovede istraga u vezi zabrinutosti korisnika za privatnost na Googleovoj socijalnoj mreži Buzz.

"Želimo da izrazimo našu zabrinutost zbog tvrdnji da Google Buzz krši privatnost klijenata", rekao je jedan od potpisnika pisma John Barrow, demokrata iz Georgije.

Zbog zabrinutosti koliko se lične informacije se objavljuju javno, Google je napravio izmjene na Buzzu u cilju da bude jasnije kako informacije mogu biti podjeljenje, te pojednostavljuje proces blokiranja kontakata. Google Buzz tim je obećao na poboljšanjju privatnosti raditi i u budućnosti.