Rovovska borba na Facebooku
0

Phrases potisnuo FarmVille i postao najpopularnija aplikacija

Sarajevo-x.com
Phrases je postao najpopularnija aplikacija na najpopularnijoj online društvenoj mreži Facebook te je tako igrica FarmVille nakon dugo vremena sišla sa trona.

U februaru 2010. godine popularna igra FarmVille imala je više od 80 miliona aktivnih korisnika mjesečno, čime je zasluženo držala prvo mjesto među aplikacijama svih vrsta na Facebooku.

Trenutno je Phrases na vrhu liste sa 54,4 miliona aktivnih korisnika mjesečno, a slijedi ga upravo FarmVille sa 53,9 miliona mjesečnih korisnika.

S obzirom da je Phrases kviz, odnosno tehnički nije igra, FarmVille još uvijek neprikosnoveno drži prvo mjesto najpopularnijih igara na Facebooku.

Prema izvještajima sa AppData, koji prati aplikacije na Facebooku, Phrases se vjerovatno neće dugo zadržati na prvom mjestu najposjećenijih aplikacija. Dnevna aktivnost korisnika pokazuje da je FarmiVille još uvijek na prvom mjestu. Phrases je izgubio mnogo korisnika nakon što su ih nedavno prestali koristiti posjetitelji iz Sjedinjenih Američkih Država.

Važno je primijetiti da je za korištenje FarmVillea potrebno mnogo više vremena, dok je Phrases drugačiji tip aplikacije koja ne zahtjeva mnogo korisničke aktivnosti.

Vezani članci