Tehnologija
0

Pet spravica koje morate imati u 2008. godini

Sarajevo-x.com
Svake godine u prodaju se puste naprave koje iznova pomjere naše shvaćanje onoga što je moguće i dovedu nas bliže svijetu budućnosti. Prošle godine takva spravica je bila iPhone, ali ove godine, AskMen.com vam nudi letimičan pogled u virtualnu stvarnost sa listom pet naprava koje morate imati u 2008. godini.

Sony Network Sharing Camera[SLIKA]1[/SLIKA]

Cijena: 199,99 dolara

Kamera stvorena za svakodnevni život, dovoljno kompaktna da je ponesete sa sobom i može snimati i do 5 sati materijala odmah spremnog za web. Kamera se pritiskom na dugme pretvara u digitalnu kameru sa pet megapiksela. Ugrađeni softver omogućava jednostavno uploadiranje i možete odmah prebaciti svoje snimke na Internet.

SanDick Sansa TakeTV video Player[SLIKA]2[/SLIKA]

Cijena: od 99,00 do 149,00 dolara

Napokon možete preuzeti snimak sa vašeg računara i gledati ga na TV-u. Skinite željeni snimak na TakeTV flash drive i uključite ga u TakeTV osnovu za gledanje. Znači nema kablova, žica ni komplikovanog prikopčavanja, samo uključite i igrate se sa pratećim daljinskim upravljačem.

Nike + iPod Sport Kit[SLIKA]3[/SLIKA]

Cijena: 29,00 dolara

Stavite senzor u vaše Nike + tene i za vrijeme treninga moći ćete prtiti prijeđenu daljinu, vrijeme, brzinu i potrošene kalorije.

Slingbox SOLO[SLIKA]4[/SLIKA]

Cijena: 179,99 dolara

Zadnji model iz Slingboxovog arsenala, SOLO vam omogućava da gledate televiziju bilo gdje u svijetu, bilo na svom laptopu ili mobilnom telefonu. Streaming naprava za koju nije potrebno plaćati pretplatu povezuje se sa opremom poput DVR-a ili satelitskog sistema i kreira HD kvalitet TV signala bilo gdje u svijetu. Znači da možete gledati svoje lokalne vijesti iz hotela u Bangladešu.

Wii Fit & Balance Bord[SLIKA]5[/SLIKA]

Cijena: Trenutno dostupna u Japanu za 75 dolara.

Ludilo fizičke aktivnosti koje je započeto sa Wii Sports sada se proširilo na cijelo tijelo sa Wii Fit. Stanite na balastnu ploču i Wii će unijeti vašu težine u svoj sistem i dozvoliti vam da radite sve od aerobika do kick boksa, dok likovi na ekranu oponašaju i prate svaki vaš pokret.