Počnite sa štednjom
0

Pet neodoljivih gadgeta za ljubitelje tehnologije

Sarajevo-x.com
Pet novih najpoželjnijih gadgeta za kojima uzdišu ljubitelji tehnologije po izboru britanskog Telegrapha nisu najjeftinija, ali su definitivno veoma privlačna opcija za sve koji vole novitete:
  1. Fotoaparat Ricoh CX1 s devet megapiksela, skoro bezzvučan i sa visoko razvijenim zoomom. Ima 3-inčni LCD ekran, lagan je i adekvatan za nošenje, te košta nešto više od 300 eura.
  1. Printer Kodak ESP 9, bežični printer nazvan i 'sve u jednom', pristupačne cijene od 200 eura, ima visokokvalitetne fotografije i dokumente, skener i touch screen panel, imenik i te ugrađene usisivače za otpad i prašinu
  1. Nokia N97, po procjenama stručnjaka svojom jednostavnošću će baciti u sjenu Appleov iPhone, a sa memorijom od čak 48 gigabajta privući će mnoge ljubitelje mobilnih telefona. N97 ima kameru od pet megapiksela, te mnoštvo interesantnih aplikacija i igara koje možete igrati na 3,5 inčnom touch screen ekranu.
  1. Sony Bravia W5500, bežični tv uređaj iz Sonyja dostupan je u različitim veličinama, od 32 do 40 inčnog ekrana, košta oko 1.700 eura. no kako ističu poznavaoci tehnologije, Sony Bravia vrijedi i više od te svote
  1. Zvučnici Eclipse TD712zMK2, ne izgledaju uzalud kao 'posjetioci s druge planete', izrađeni su od visokokvalitetnog aluminija, čelika i cinka što im i daje vanzemaljsku kvalitetu, kažu stručnjaci. Ukupno su teški 25 kilograma, a zbog posebnog dizajna eliminiraju sve vibracije iz vazduha koji mogu nasmetati savršenom zvuku. Dizajnerima je trebalo oko pet godina da usavrše Eclipse zvučnike, a nekima će trebati toliko da skupe novac za njih jer koštaju nešto više od 5000 eura.