Tehnologija
1

Pao Tinder na iOS verziji, aplikacija bila nedostupna nekoliko sati

Klix.ba
Tinder
Tinder
Popularna aplikacija Tinder sinoć je kasno iza ponoći "pala" na iOS verziji mobilnih telefona. Mnogi korisnici Tindera našalili su se kako je sada ljubav mrtva.

Neki od korisnika aplikacije za upoznavanje šalili su na društvenim mrežama kako im je aplikacija pala u trenutku dopisivanja sa srodnom dušom ili pak kako im univerzum daje jasan znak da ljubav nije za njih.

Glasnogovornik Tindera izjavio je da je kompanija svjesna problema i da stručnjaci rade sve na njegovom ispravljanju. Ova izjava pokazala se tačnom s obzirom na to da je korisnicima aplikacije na iOS sistemu ubrzo omogućen nesmetani pristup Tinderu.

Tinder je najpoznatija aplikaciju za upoznavanje koja je zamišljena uglavnom za zabavu. Od korisnika traži da procjeni osobu na račun izgleda i nakon toga donose odluku je li to osoba sa kojom se želi dopisivati.

"Nudi" korisnike iz neposredne blizine, odnosno grada, a na njima je da fotografiju "kliznu" lijevo ili desno, ovisno o tome kako im se neko na prvi pogled svidi. Ako se dogodi "match" s obje strane dopisivanje može početi.